Cooler Master MM720 påminner om en padda. En riktig alltså, inte en datorplatta. Den väger under 50 gram och är en lysande lättviktsmus för alla typer av användare.

Musen har en lite annorlunda formgivning jämfört med mer traditionella varianter. MM720 är betydligt bredare och istället för en utbyggnad som avlastar tummen, vilket vissa andra möss erbjuder, finns en utbyggnad på höger sida där vi antingen kan vila ringfingret eller ta ett mer kloliknande grepp över musen. Detta gör även att musens dimensioner blir lite annorlunda med ett mått på 105,42 x 76,52 x 37,35 millimeter.

IP-klassade hål

Större delen av musen är baserad på en nätstruktur där varje hål har samma form som ramen på Coolermasters logga. Designen gör att det här är en riktig lättviktare – MM720 väger nämligen bara 49 gram vilket gör att vi kan flytta den med minimal kraft. Det kanske låter larvigt, men för en som spenderar timmar varje dag med att snabbt förflytta musen fram och tillbaka så kan dessa ”förlorade” gram vara faktorn som gör att vristen inte börjar göra ont.

LÄS OCKSÅ – Test: Cooler Master Cosmos C700P – en unik datorlåda i toppklass

Nu kanske någon tänker att dessa hål kommer att göra musen mer känslig mot både slag men framför allt vätska och damm, men faktum är att musen ger ett mycket gediget intryck och konstruktionen känns lika gedigen som alternativa lösningar. Och för att skydda musen mot oavsiktligt spill har hela enheten specialbehandlats med en typ av film som ger musen en IP58-klassificering.

MM720 undersida
På undersidan finns tre stora PTFE-tassar som ger perfekt glid med minsta friktion.

På undersidan finner vi tre stora PTFE-baserade glidytor som ger en mycket behaglig rörelse som nästan helt sakar friktion. ”Tassarna” kompletteras med Pixarts optiska PMW3389-sensor vilken kan justeras i sju olika nivåer, men en känslighet från 400 till 16 000 dpi vilket gör det enkelt att direkt anpassa musen efter våra behov vid varje tillfälle.

Lätt, slingrande, kabel

Cooler Master MM720 ansluts med hjälp av en fast monterad kabel på 1,8 meter. Sladden är tillverkad i ett så kallat ultraweave-material vilket gör den mycket lätt samtidigt som den är stark. Samtidigt är den relativt enkel att vrida eller snurra vilket gör att vi oftare än med alternativa lösningar måste ”snurra upp” musen. Detta är inte något större bekymmer men ändå lite irriterande.

ANNONS: Så mycket kostar Cooler Master MM720 på Netonnet

När vi ansluter MM720 till datorn tänds både enhetens insida och musens rullhjul upp med en stilren RGB-belysning som vi enkelt kan styra med hjälp av programmet Masterplus, där vi exempelvis kan matcha färgen mot vald DPI.

Cooler Master MM720 är suverän när du vant dig vid designen

Totalt kommer MM720 med sex knappar där de båda huvudknapparna hanteras av LK:s optiska brytare vilka garanterar upp till 70 miljoner klick och som tack vare den optiska avläsningen ger en perfekt och omedelbar respons som är helt underbar. Musens ovanliga layout gör att det krävs en stunds inlärning, i början hände det att vi mer än en gång försökte klicka på den plats där ringfingret ska vila eller hålla musen.

Överlag är Cooler Master MM720 riktig trevlig och den passar lika bra till spelande som till precisionsritande i Adobes program. Tänk om vi till nästa gång kunde få samma lösning men i trådlöst utförande, det hade varit pricken över i.

Cooler Master MM720
5 / 6 Betyg
696 krPris
För
Extremt lätt mus med perfekt precision och glid, snygg RGB-integration, bra program, IP-klassad, mycket bra balans och snabb respons.
Emot
Lite annorlunda form som tar lite tid att vänja sig vid, sladden kan tvinna sig.
Rekommenderas till
MM720 är en mycket trevlig mus för alla typer av användare men passar kanske framför allt gamers.

SPECIFIKATIONER Cooler Master MM720:

 • Tillverkare: Cooler Master, www.coolermaster.com
 • Cirkapris:  696 kr inkl. moms, 557 kr exkl. moms
 • Antal knappar: 6 st
 • RGB: Dubbla Zoner
 • Sensor: Pixart PMW3389
 • DPI-nivåer: 7 st, 400 – 16 000 dpi
 • Brytare: LK optical micro switch
 • Mått: 105,42 x 76,52 x 37,35 mm
 • Vikt: 49 gram
 • Acceleration: 50 g
 • Integrerat minne: 512 KB

 

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här