måndag, juli 4, 2022
Hem Taggar Trådlöst nätverk

Tagg: trådlöst nätverk

Skillnaderna mellan Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 och Wi-Fi 6E

Vi går igenom de stora skillnaderna mellan de senaste trådlösa standarderna Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 och Wi-Fi 6E och berättar om – eller varför – det är dags för dig att uppgradera.

Trådlöst i stationär

Fråga: Jag har byggt ihop en ny dator med moderkort MSI X570-A Pro och AMD Ryzen 5, men jag kan inte komma ut på internet med wifi.

Wi-Fi Certified Easymesh – smart standard för mesh-nätverk

Ett mesh-nätverk gör det möjligt att ge täckning i varje vrå av hemmet. För detta har olika tillverkare ofta använt olika lösningar, men nu ska det bli enklare med nya standarden Wi-Fi Certified Easymesh.

Så fungerar ett mesh-nätverk

Har du koll på vad ett mesh-nätverk är? Inte. Då ska du läsa vår guide – Så fungerar ett mesh-nätverk.

Test: TP-Link Deco M4

Deco M4 är en prisvärd mesh-lösning som är ett mycket bra val för hem eller kontor med stora ytor.

Husvagn söker trådlöst

Fråga: Det är fortfarande vinter, men jag håller på med sommarplanering. Sommartid bor jag i husvagn på en campingplats där det finns trådlöst nätverk. Problemet är att anslutningen till detta nätverk måste förnyas ganska ofta, via en webbportal.

4 av 10 svenskar missnöjda med sin uppkoppling

40 procent av svenskarna upplever att de har dålig Wi-Fi-uppkoppling hemma. Det visar en undersökning utförd av nätverksföretaget D-Link där 1 067 svenskar tillfrågats.

Snabbare trådlöst med Li-Fi

Under två decennier har trådlösa nätverk använt radiovågor som signalbärare. På den fronten börjar fysikens lagar sätta stopp. Nästa steg är ljus – Li-Fi– och hastigheten är häpnadsväckande.