Fråga

Jag har byggt ihop en ny dator med moderkort MSI X570-A Pro och AMD Ryzen 5. Jag köpte också nytt Windows 10.

Det går att komma ut på internet via kabel till routern, men inte med wifi. Wifi fungerar med min bärbara dator och med telefoner. Wifi-symbolen finns inte i aktivitetsfältet. När jag tittar i inställningar/nätverk och internet så finns inte ikonen för wifi med, men i min bärbara finns den. Jag har uppdaterat allt under nätverkskort i enhetshanteraren.

Lars-Olov Chronqvist

 

Svar

Det finns väl inget inbyggt trådlöst nätverkskort på X570-A Pro? X570 Gaming Edge har wifi, men inte din modell. Det stämmer väl in på din beskrivning av hur det ser ut i inställningarna.

Vill du köra trådlöst måste du köpa ett extra nätverkskort, antingen att sätta i någon av kortplatserna eller för USB.

LÄS OCKSÅ
Skillnaderna mellan Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 och Wi-Fi 6E

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här