Fråga

Det är fortfarande vinter, men jag håller på med sommarplanering. Sommartid bor jag i husvagn på en campingplats där det finns trådlöst nätverk. Problemet är att anslutningen till detta nätverk måste förnyas ganska ofta, via en webbportal.

Det blir en väldig massa förnyande när hela familjen använder flera enheter vardera (datorer, plattor, telefoner, Chromecast). Finns det någon möjlighet att använda en router i husvagnen som vi alla kan ansluta till?

Jörgen S

Svar

Det finns routrar som kan använda ett trådlöst nätverk som WAN i stället för en fast uppkoppling. En sådan som lämpar sig väl för mobil användning är Dovado Pro AC, som har denna funktion plus massor av andra finesser för runt tusenlappen.

Jag tror inte att den kan fixa förnyelsen till en webbportal själv, men det räcker ju att du gör det från någon av de anslutna enheterna.

Ytterligare en fördel är att du kan ansluta en extern antenn på taket till din husvagn för att få bättre signal från det nätverk du ansluter till.

LÄS OCKSÅ
Skillnaderna mellan Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 och Wi-Fi 6E

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här