Ergosensorskärm med IPS

Philips Ergosensor-teknik kommer nu i en ny skärm med IPS-panel. 231P4QRYES Briiliance IPS är 23 tum stor, är bakgrundsbelyst med W-LED och har 180 graders betraktningsvinkel.

Ergosensor-systemet håller koll på användarens huvudvinkel och mäter avståndet mellan ögonen och skärmen.  Sedan föreslås lämpliga justeringar av position och avstånd för bästa ergonomi. Skärmfoten ger möjlighet till full justering av höjd, lutning och rotationsvinklar, och skärmen kan sänkas nästan ända ned till bordsytan.  Skärmen har även koll på hur lång tid användaren har spenderat framför datorn och föreslår när det är dags för en paus.

Upplösningen är 1 920 x 1 080 pixel och ljusstyrkan 250 candela per kvadratmeter. Ingångar finns för VGA, HDMI och Displayport, samt för ljud, eftersom det dessutom finns inbyggda högtalare.

Philips 231P4QRYES 23-tums Brilliance IPS LCD-skärm med Ergosensor säljs för 2 600 kronor.

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar