Asus 22 tum stora PG221-bildkärm som lovar att bjuda på bild- och ljudupplevelser utöver det vanliga, siktades första gången på Cebit-mässan i mars. Men nu är det dags för lansering och i slutet av juli kan bildskärmen väntas bli tillgänglig.

Asus PG221 har egenskaper och funktioner som bör kunna tilltala datorspels- och videoentusiaster. Bildskärmen är utrustad med ett högtalarsystem bestående av två högtalare som matas med vardera 10 watt och en subwoofer som den integrerade förstärkaren tilldelar 15 watt.

Bildskärmsupplösningen är 1 680 x 1 050 bildpunkter, kontrastförhållandet 2000:1 och pixeluppdateringstiden anges till 2 millisekunder.

De flesta signalkällor kan anslutas till bildskärmen via VGA-, DVI-, S-Video-, Komposit- och Komponent-ingångar. Den är även utrustad med USB 2.0-portar, men saknar HDMI-gränssnitt.

Även en webbkamera med en upplösning på 1,3 megapixel ingår i utrustningen.

Asus PG221 har en elegant och futuristisk design med ett stativ i aluminium och dolda, rörelsekänsliga och LED-belysta kontroller bakom en svart panel på bildskärmens front. Till den futuristiska designen bidrar även högtalarna som är monterade på stativet och bakom bildskärmen.

Priset är ännu inte känt, men en brittisk nyhetsrapportör uppger att den kommer att kosta runt 300 pund, vilket motsvarar ungefär 4 140 kronor. Om detta är inklusive eller exklusive moms framgår inte.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här