Brittiska OpenedHand som utvecklar Linux för små mobila enheter, har köpts upp av Intel.

Med OpenedHand under sitt tak, räknar Intel med att ytterligare kunna stärka Atom-processorns ställning i små mobila apparater. OpenedHand har specialiserat sig på att pressa in Linux i små apparater, som mobiltelefoner, handburna datorer och surfplattor. Företaget har sedan tidigare samarbetat med bland andra Nokia, Openmoko och organisationen One Laptop per Child.

OpenedHand kommer efter uppköpet att ansluta sig till Intel Open Source Technology Center och sätta fokus på utvecklingen av mjukvaruplattformen Moblin för Intels Atom-processorer.

Enligt den brittiska mjukvaruutvecklaren kommer Intel att stödja Openedhands befintliga öppen källkodprojekt, som exempelvis Clutter och Matchbox. I de flesta fall kommer Intel att bidra till att utvecklingstakten ökas, när OpenedHands projekt integreras i Moblin-plattformen.

Av: Mats Andersson


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här