Med sin ”dot” gör Packard Bell en något sen entré på netbook-marknaden.

Från och med slutet av november börjar Packard Bell leverera ut sin första netbook på den europeiska marknaden. Packard Bells filosofi har alldeles tydligt varit att vänta och se hur netbook-marknaden utvecklas. Men nu har man insett att de små bärbara lågprisdatorerna är efterfrågade och har rönt stora försäljningsframgångar.

Med dot hävdar Packard Bell att man erbjuder en netbook som tilltalar den breda datoranvändande allmänheten mer än konkurrenternas produkter, som man menar är mer riktade till företagsvärlden.

Dot skiljer sig inte mycket från tidigare lanserade netbook-datorer. Processorn är som vanligt en Intel Atom N270 med klockfrekvensen 1,6 gigahertz, RAM-minnet är på 1 gigabyte och bildskärmen är 8,9 tum stor med upplösningen 1 024 x 600 bildpunkter. Som lagringsmedia har man installerat en konventionell hårddisk på 160 gigabyte. Tre USB 2.0-portar, Wi-Fi-gränssnittet 802.11b/g, en fem-i-en-minneskortläsare och en integrerad webbkamera är dot utrustad med. Som tillval kommer Packard Bell att erbjuda en 3G-modul.

Några andra operativsystem än Windows XP kommer dot inte att erbjudas med. Det uppskattade butikspriset kommer att hamna på 399 euro, motsvarande ungefär 4 095 kronor.

Av: Mats Andersson

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här