Acronis har lanserat säkerhetskopierings- och återställningssviten Backup & Recovery 10 med inbyggd deduplicering, central administration och utökat stöd för virtualiserade miljöer.

Deduplicering är en utrymmesbesparande teknik som minskar behovet av lagringsutrymme genom att ta bort både dubblettfiler och identiska komponenter i olika filer. Enligt Acronis finns det möjlighet att spara upp till 90 procent av utrymmet.

Acronis Backup & Recovery 10 erbjuder komplett säkerhetskopiering och återställning för servrar och arbetsstationer med Windows eller Linux – hela hårddisken med operativsystem, program, uppdateringar, inställningar och data. Produkten är tänkt att hjälpa små och stora företag att automatisera sin säkerhetskopiering i både fysiska och virtuella miljöer.

Systemet är skalbart från enstaka till tusentals maskiner och kan använda diskar, ftp, optiska och bandbaserade enheter. Återställning av ett komplett system, dator eller server sägs kunna genomföras på minuter. Centraliserad och policybaserad administration ska också bidra till tidsbesparing för administratören.

Priset går från €56 för en fristående arbetsstation upp till €922 för Advanced Server. Tillvalet Acronis Backup & Recovery 10 Deduplication kostar från €22 per arbetsstation till €190 per server.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här