Professionella utskrifter i upp till A3+-format. Det får du med Canons nya Pixma Pro9000 Mark II.

Den nya Mark II-skrivaren ersätter föregångaren Pro9000 och ska leverera snabbare svartvita utskrifter och dessutom klara av att hantera fler material. Givetvis hittar vi blanka, halvblanka och matta fotopapper bland alternativen, men enligt Canon kan Mark II även hantera så kallat Baryta- och canvaspapper med en tjocklek upp till 1,2 millimeter.

Fotoskrivaren har en kapacitet på 16 bitar per kanal och en ny funktion som ska ge korrekt färgåtergivning oavsett i vilken miljö du betraktar utskriften. Den omgivande belysningen i ett rum påverkar hur färger i ett fotografi upplevs. Det säger sig Canon löst genom tekniken de kallar Kyuanos, som låter användaren ange ljusförhållandet där fotografiet ska visas innan bilden skrivs ut. Kyuanos fungerar enbart med Windows Vista. (Läs mer om det på Canons hemsida, direktlänk nedan)

Standardhastigheten när det gäller svartvita utskrifter är närmare tre gånger snabbare än tidigare, säger Canon som uppger att en A3+-utskrift med kant tar 9 minuter och 30 sekunder för nya Mark II jämfört med drygt 27 minuter för föregångaren.

Skrivaren börjar säljas i maj och kostar cirka 6 100 kronor inklusive moms. Pro-versionen av Canons mjukvara Photoshop Easy-Photoprint följer med på köpet, liksom Adobe Photoshop Elements 6.0.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här