Bärbara Asus U36JC är 1,9 centimeter tjock och laddad med en vanlig Core I3- eller I5-processor från Intel.

En ny kylare har möjliggjort den tunna modellen, uppger tillverkaren. U36 går att köpa med ett 8-cellsbatteri som ska klara sig utan nätaggregat i upp till 10 timmar. Datorn väger då 1,7 kilo. Den som tycker att det är för tungt kan välja en 1,44-kilosmodell med ett 4-cellsbatteri.

För att uppnå den maximala batteritiden gäller det att Asus så kallade Super Hybrid Engine är inställd på ”battery savings”-läget. Enligt företaget gör tekniken att användaren får mellan 35-50 procent längre batteritid än en dator med motsvarande specifikationer som inte använder tekniken.

Bild 332979

Datorn använder även Nvidia Otimus för att spara på batteriet. Den mjukvarubaserade lösningen ska se till att datorn aldrig använder mer grafikprestanda än vad som krävs för stunden. Bland annat genom att växla mellan datorns integrerade grafiklösning och Nvidas dedikerade Geforce 310M-kort med 1 gigabyte DDR3-minne.

På hårdvarusidan i övrigt hittar vi även en 13,3-tums Led-skärm med 1 366 x 768-upplösning, kortläsare, trådlöst 802.11n-nätverk och stöd för version 3 av både USB och Bluetooth.

Priset då? U36 säljs i två modeller i skrivande stund och kostar från 9 300 kronor. För pengarna får du en Core I3-processor, ett 4-cellsbatteri, en hårddisk på 500 gigabyte och 4 gigabyte internminne. Vill du ha en I5-processor och ett 8-cellsbatteri får du lägga till ytterligare 700 kronor. Det aluminium- och magnesiumlegerade skalet ska för övrigt ”stöta bort” både fingeravtryck, smuts och vatten, uppger Asus.

imagecreate imagecreate imagecreate

imagecreate

Föregående artikelSvenskutvecklad Android
Nästa artikelAndroid 2.3 i nya Nexus S
Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här