Traditionellt brukar Apple presentera en ny version av IOS, operativsystemet till Iphone, på vårkanten för att senare visa en ny Iphone-modell under försommarens WWDC-konferens. Så verkar det inte bli i år.

Apple har nu tillkännagivit att WWDC (Worldwide Developer Conference) kommer att äga rum den 6:e till 10:e juni med fokus på IOS 5 och OS X Lion. Det innebär förmodligen att IOS 5 kommer att visas först på konferensen och att Iphone 5 kommer att dyka upp först senare, kanske under hösten.

På WWDC:s officiella webbsida, http://developer.apple.com/wwdc, sägs att man kommer att bjuda på en förhandstitt på framtiden för IOS och OS X. Ryktena inom branschen säger att det kommer att handla mycket om nya tjänster i molnet, så det är nog troligt att alla Apple-entusiaster får vänta ett tag på ny hårdvara och kanske till och med att Iphone 5 till att börja med kommer att levereras med IOS 4.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här