Fråga

Hej! Jag har Windows 7 Professional installerat på min dator och vill kunna köra den i XP-läge eftersom jag har program som inte klarar Windows 7.

Finns det någon bra manual för detta? Någon ”kunnig” har tipsat om att man högerklickar på programikonen och väljer där men det fungerar inte. Jag har också sett att man ska behöva ladda ner något men känner mig osäker.

Tacksam för ett bra svar eller hänvisning till någon artikel.

Evert Winnberg

 

Svar

Du hittar en utförlig artikel om detta i Datormagazin 5/2010, sidorna 46-47. Men annars är det ganska enkelt. Du behöver mycket riktigt ladda ned och installera en del saker. Du hittar allt du behöver, plus en instruktion, hos Microsoft: http://korturl.com/xp_mode  (http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/install-and-use-windows-xp-mode-in-windows-7).

Föregående artikelRymlig skiva för storbrännare
Nästa artikelBIOS-fel
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

2 KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här