Fotodelningsappen Instagram har vuxit snabbt i popularitet på några få år. Nu köper Facebook upp företaget för en miljard dollar i kontanter och aktier, ungefär det dubbla mot vad Instagram tidigare värderats till.

Appen lanserades först till Ios, men finns sedan en tid även till Android-plattformen och beräknas ha ungefär 30 miljoner användare. Facebook, som också är en snabbt stigande stjärna med ett bedömt värde på åtskilliga miljarder dollar och snart kommer att börsnoteras, kan nog antas i första hand vara ute efter dessa användare, men också att hålla konkurrenterna borta.

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här