Nu kommer Microsofts egen datorplatta till Sverige. Surface Windows RT börjar säljas den 14 februari och kostar från 4 500 kronor.

Windows RT-versionen av den nya datorplattan säljs med 32 eller 64 gigabyte lagringsutrymme. Modellerna kostar cirka 4500 kronor respektive 5300 kronor. Den som lägger till cirka 800 kronor får även med Microsofts så kallade Touch cover. Det sistnämnda är ett tunt tangentbord, som även skyddar skärmen när det inte används.

Plattan kan köra Windows 8-applikationer i det nya gränssnittet (tidigare kallat metro) och har ett inbyggt ställ, en kortläsare och en traditionell USB-port.

Intresset för den nya datorplattan har varit stort, enligt Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows vid Microsoft i Sverige.

– Jag har blivit kontaktad av många kunder, både konsumenter samt företag och organisationer som har visat stort intresse för att köpa Surface, säger Thomas Floberg.

Samtidigt med den svenska lanseringen, den 14 februari, börjar försäljningen av Intel i5-bestyckade Surface Windows 8 Pro i USA och Kanada.

Föregående artikelTV-licens för datorplattan
Nästa artikelProgramtips: O&O Autobackup 2.0.18
Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här