Personerna bakom bittorrentsidan The Pirate Bay har släppt en egen webbläsare som ska ge tillgång till webbsidan från länder som blockerat den.

The Pirate Bay tar ställning mot den ökade censuren man möts av i flera europeiska länder genom att i samband med tioårsjubileet för den ökända bittorrentsidan släppa sin Pirate Browser.

Det är en fullt fungerande webbläsare, ett paket bestående av Firefox Portable, en Tor-klient och några egna konfigurationsfiler, som ger tillgång till The Pirate Bay och andra blockerade webbplatser från länder som Iran, Nordkorea, USA, Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Finland, Danmark, Italien och Irland.

Den aktuella versionen är endast för Windows, men Mac-och Linux-versioner sägs vara på väg.

Föregående artikelEn ny Blade
Nästa artikel500 megabit per sekund via Com Hem
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här