Under ett stort pressevenemang i London i midsommarveckan presenterade Samsung en del nya produkter, bland annat kameran Galaxy NX, två bärbara datorer och en högupplöst hybridplatta.

Ativ Q är en datorplatta på 13,3 tum med den extremt höga upplösningen 3 200 x 1 800 bildpunkter. På insidan sitter en fjärde generationens Intel Core i5-processor och enheter kör både Windows 8 och Android 4.2.2. Växling mellan de två operativsystemen ska kunna ske sömlöst med en knapp och enligt Samsung ska det också gå att placera Androidappar direkt på startskärmen i Windows 8. 

Plattan har ett fullstort tangentbord som är dolt under skärmen och fås fram genom att skärmen lyfts och skjuts bakåt. Vikten uppges till strax under 1,3 kilo och tjockleken till något under 14 millimeter.

Den andra större Samsung-nyheten var kameran Galaxy NX, en liten Android-driven systemkamera med 4,8-tumsskärm. En fyrkärnig processor på 1,6 gigahertz hjälper till att köra Android 4.2, vilket gör kameran till världens enda systemkamera med detta operativsystem. Ytterligare en processor sköter bildhanteringen och kameran har 20,3-megapixelsensor och inbyggd GPS.  Vikten är knappt ett halvt kilo utan objektiv.

Pris och eventuell tillgänglighet i Sverige har inte meddelats för någon av produkterna.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här