I butik 28 november 2014

Tester
AOC U2868POI
En 4k-skärm från AOC som ger mycket skärmyta och finesser för pengarna. Men räcker det för att bräcka konkurrenterna på 4k-marknaden?

Apple Iphone 6
Nästa generations Iphone blir något större, snabbare och får ny mjukvara. Håller Apples framgångsrecept än?

Apple Iphone 6 Plus
Apple har länge envist vägrat, men nu är Iphone modell större här. Kan den konkurrera med de bästa phablet-modellerna i Android-lägret?

MSI Geforce GTX 970 Gaming 4GB
Nvidias nya Maxwell-arkitektur är en framgång, och MSI:s senaste tolkning av GTX 970-plattformen är ett superbt grafikkort på alla sätt.

Asus UX303LN
Asus bjuder på rejäla hästkrafter och en högupplöst skärm i denna ultrabook, men några onödiga genvägar stjälper en annars bra dator.

Samsung Galaxy Alpha
Samsungs första telefon som använder metall i chassit är en läcker skapelse, men tyvärr gör gamla synder sig påminda i denna telefon.

Acronis True Image 2015 Unlimited
Ett väl fungerande program med lättbegripligt gränssnitt och bra funktioner. En mjukvarulösning för dig som kräver mer än basfunktionalitet.

Jämförande test: Processorer
För nästan ett år sedan kunde du läsa Datormagazins föregående jämförande test av processorer. Mycket har hänt sedan dess. Här testas fjorton modeller och vi kröner den bästa konsumentprocessorn.

Mjukvara
Här är OS X Yosemite och IOS 8
Som en tidig julklapp släpptes under hösten OS X 10.10 Yosemite och IOS 8. Det märks tydligt att Apple har fokuserat på OS X, men även IOS har blivit ompysslat. Häng med i vår genomgång av nyheterna.

Bygg en robotbil
Det blir enklare och enklare att konstruera egna maskiner. Spark Core är en grund att utgå från och kan användas till allt från enkla mediespelare till mer avancerade robotar. Fantasin sätter gränserna.

Asp.Net med Sublime Text 3
Nästa generation av ASP.Net kan användas med OS X eller Linuxsystem. Du behöver bara en texteditor som Sublime Text eller liknande för utvecklingen. Och du kan prova det här redan idag.

Rätt mjukvara för rätt användare
Det finns program av olika typer, alltifrån dyra och avancerade till billigare och enklare. Sedan finns det de som är gratis. Och detta inom alla kategorier. Vilka program är de rätta för just dig?

Google+ i din webbapplikation
Google erbjuder möjligheten att koppla din webbplats till Google+ för autentisering och mycket mer. För dig som använder många Googletjänster finns det många fördelar med detta. Här får du lära dig hur du kan dra nytta av Google+ i din webbapp. Som sig bör med ett praktiskt exempel med tillhörande kod.

Hårdvara
Rätt dator för rätt ändamål
Kraftfull arbetsstation eller speldator, en hemmaserver och lagringslösning eller ett underhållningssystem. Här får du byggtips för dessa tre typer av datorer, för komponenterna skiljer sig åt. Som om detta inte vore nog får du dessutom möjligheten att vinna ett komplett system genom att skicka in ett bidrag till vår tävling.

Kom igång med Tellstick
Utbudet av produkter för att styra enheter i ditt hem har aldrig varit större. Här får du hjälp med ett enkelt alternativ vid namn Tellstick från svenska Telldus som du sedan kan bygga ut vid behov. Och det är varken dyrt eller komplicerat.

Trådlös robot med Java
En av fördelarna med Raspberry Pi är stödet för Java, för vilket det finns mängder med intressanta bibliotek. Lägg sedan till en rad billiga komponenter och ett mjukvarulager baserat på Java som styr det hela, så kan resultatet bli en trådlös robot. Häng med på Datormagazins byggprojekt där vi steg för steg bygger just en sådan.

Linux
Lär känna ZFSguru
Serverlösningen ZFSguru har fokus på lagring men kan anpassas för många fler användningsområden. Du styr det mesta från ett ganska användarvänligt webbgränssnitt och systemet är riktigt trevligt. Bara det faktum att det avancerade filsystemet ZFS används gör detta till en distribution värd att titta på.

En titt på LXQT
För Linuxanvändare finns det ett antal olika skrivbordssystem att välja bland. Nu kommer ett av dessa, LXDE, i ny tappning med nytt namn. Denna lättviktiga användarmiljö slår ihop två tidigare projekt vars mål var ett resurs snålt och snabbt system. Låt oss se vad denna skrivbordsmiljö går för.

Ubuntu 14.10
Så var det dags igen för en ny version av det populära operativsystemet Ubuntu. Denna gång bjuds det inte på några större nyheter. Finns det då någon anledning att uppgradera för dig som redan använder en existerande Ubuntuversion eller funderar på ett byte från annan distribution?

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Kodnytt
Nytt hos sökmotorerna
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
.End