DIR-510L är en behändig bärbar router för snabbt trådlöst nätverk som samtidigt kan användas för att ladda mobila enheter.

En trådlös 802.11ac-router med inbyggd mobilladdare är det senaste från D-Link. Wireless AC750 Portable Router and Charger (DIR-510L) väger endast 154 gram och kan ansluta enheter trådlöst till internet, ladda mobila enheter och strömma mediefiler från en USB-sticka.

Routern utnyttjar dubbelbandsteknik för att undvika olika störningar och är bakåtkompatibel med äldre Wi-Fi-enheter (11g och 11n). Bandbredderna på 2,4- och 5-gigahertzbanden kombineras för en total prestanda på 750 megabit per sekund, men varje frekvensband kan dessutom användas som ett separat Wi-Fi-nätverk. Stöd finns också för gästnätverk.

Det inbyggda batteriet på 4 000 milliamperetimmar kan också användas för att ladda elektronisk utrustning som till exempel mobiltelefoner och datorplattor. Enheten har två USB-portar för anslutning av USB-minnen eller 3G/4G-modem. Måtten är 140 x 59 x 16 millimeter.

1 100 kronor kostar produkten, som finns i butik nu.

Föregående artikelIntel förvärvar tillverkare av bärbar teknik
Nästa artikelDatormagazin nr 5, 2014
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här