Den tidigare Nokia-telefonen Lumia, som nu tillverkas i Microsofts regi med deras varumärke, har utkommit i två nya budgetmodeller.

Lumia 435 och Lumia 532 är båda fyratummare med Windows Phone 8.1 och Microsoft Office, en gigabyte arbetsminne och åtta gigabyte lagringsminne. Plats finns för ytterligare 128 gigabyte på ett microSD-kort.

Den enklare modell 435 har en dubbelkärnig Qualcomm Snapdragon-processor på 1,2 gigahertz, medan den mer kraftfulla 532 har motsvarande processor med fyra kärnor. Båda telefonerna är utrustade med ett batteri på 1 560 milliamperetimmar. 4G-stöd finns inte, men båda telefonerna kan fås i versioner med dubbla SIM-kortsplatser.

Tillgängliga färger är grönt, orange, vitt och svart. Priserna ligger på mycket låga 70 respektive 80 euro, men det är inte känt om de kommer till Sverige.

Föregående artikelPytteliten SSD
Nästa artikelProgramtips: East-Tec Eraser 2015 v12.0.1.100
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här