Kangaroo från Infocus är inte den minsta datorn i världen, men bland miniatyrdatorer tillhör den nog de mest mångsidiga.

Om stickdatorer inte räknas med tillhör Kangaroo definitivt det mindre som går att hitta i datorväg. Med en vikt på två hekto och mått på ungefär 8 x 13 x 1,3 centimeter går den definitivt ned i fickan. Till detta hör en dockningsstation för anslutning till HDMI-bildskärm, mus och tangentbord.

Datorn, som ännu bara säljs i USA, har ett pris på 100 dollar. Naturligtvis går det inte att förvänta sig mycket datorkraft för de pengarna och Kangaroo använder en Intel Cherry Trail Atom x5-Z8500-processor med två gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagringsminne.

Dessutom finns en microSD-kortplats, en fingeravtrycksläsare, Wi-Fi och ett internt batteri som uppges klara ungefär fyra timmars användning. Laddning sker via mikro-USB, som också finns inbyggt i dockningsstationen, tillsammans med USB 2.0- och USB 3.0-anslutningar.

En extra finess är att datorn kan kopplas till en IOS-enhet med en USB- till Lightning-kabel, varvid denna enhet med hjälp av en speciell app kan användas som pekskärm.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här