Samsung slutar med skrivare och HP tar över, i en affär för en miljard dollar.

HP har meddelat att man ingått avtal med Samsung om att köpa deras skrivardivision för lite över en miljard dollar. Enligt HP kommer förvärvet att hjälpa dem att ”störa och återuppfinna” en jätteindustri som inte har förnyats på årtionden. HP kommer att få mer än 6 500 patent från Samsung, som specialiserat sig på laserfunktioner anpassade till stora skrivare i kontorsmiljö. HP förlitar sig för närvarande på laserteknik från konkurrenten Canon på vissa modeller av skrivare.

– Kopiatorer är föråldrade, komplicerade maskiner med dussintals utbytbara delar som kräver ineffektiv service och underhållsavtal, säger HP.

Fusionen antyder att HP är ute efter att fokusera på innovativa utskriftsfunktioner och utöka sin portfölj till att omfatta lasertryckteknik. Som en del av fusionen kommer HP också få kontroll över en produktionsbas i Kina och 50 försäljningskontor över hela världen, vilket ökar företagets närvaro i södra Asien.

Övertagandet är bolagets största sedan delningen från Hewlett Packard Enterprise förra året, där avsikten var att fokusera på persondatorer och tillhörande hårdvara.

 

 

 

Föregående artikelDell uppgraderar med Kaby Lake
Nästa artikelLinux i Chromebook
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här