Nu kör vi! Läs mer om Datormagazin Retro på Kickstarter och förbeställ ditt ex redan i dag.

 

Ur ledaren, nr 6, 2016

Datormagazin är en tidning med anor. En tidning som många av oss stiftade sin första bekantskap med redan i mitten av 1980-talet. Under åren som gick blev DMZ snabbt en kär vän som vi läste från pärm till pärm. Om nu det fladdriga dagstidningspappret kan kallas det.

Än i dag är det många jag möter som får något nostalgiskt i blicken när de får reda på vilken tidning jag jobbar på.

Datormagazin av i dag har egentligen inte speciellt mycket gemensamt med originalet, men vi är stolta över vår, med it-mått mätt, långa historia. Utgivningsbeviset är detsamma och flera medarbetare har även jobbat på, ska vi säga, originalet.

Mina föregångare på chefredaktörsstolen har aktat sig för att blanda samman Datormagazin nu, med Datormagazin då. Och under de första åren efter nystarten var det fullt förståeligt. Men tidningen du håller i handen har funnit sin egen identitet sedan länge och jag är övertygad om att vi kan göra en rejäl tillbakablick utan att tumma på den.

Med det sagt tänkte vi testa någonting nytt.

Vi planerar att göra en specialtidning vi kallar Datormagazin Retro. Den ska innehålla artiklar om dagens Commodore/Amiga-scen, hårdvara från förr, emulatorer som fungerar på exempelvis Raspberry Pi och tillbakablickar i form av krönikor och intervjuer med gamla DMZ-kändisar. Ja, med lite tur betar vi av ett och annat klassiskt spel också.

Men istället för att skriva, layouta och korrekturläsa artiklarna, trycka tidningen, skicka ut den i butik och hålla tummarna för att någon vill köpa den, så testar vi att plocka in förbeställningar via Kickstarter istället.

Om beställningarna blir för få lägger vi tankarna åt sidan och hittar på någonting annat. Du kan läsa mer om projektet på www.datormagazin.se/retro. Den vägen kan du givetvis beställa ditt eget exemplar. Kom ihåg att du betalar först om kampanjen når sitt mål. Tipsa gärna dina vänner.

Du som mår bäst av att leva i nuet och föredrar dagens version av Datormagazin behöver inte oroa dig. Vi fortsätter precis som tidigare att bjuda på fler blickar framåt än bakåt. …

Anders Öhman
Chefredaktör Datormagazin

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här