Två skalbara nya NAS-skrivbordslösningar från Netgear för småföretag och mediebranschen har Intel-serverprocessorer för att klara intensiv belastning och ge effektivare dataskydd.

Två nya skrivbordsmodeller  i Readynas-serien för både privat bruk och små till medelstora företag har presenterats av Netgear. Readynas 526X och Readynas 626X har industriell design, snabba Intel Server-processorer och kan utrustas med upp till 64 gigabyte minne lagringsutrymme på upp till 110 terabyte. Båda modellerna är dessutom framtidssäkrade med två tiogigabits nätverksportar.

Den senaste versionen av Readynas OS 6 omfattar Ready DR (Disaster Recovery) för säkerhetskopiering på blocknivå och återställning till en sekundär Readynas. Readynas OS 6 uppges dessutom skapa en stadig mjukvarumässig grund för en pålitlig och kostnadseffektiv backup-plattform med femdubbelt dataskydd, som omfattar RAID-konfiguration, antivirus i realtid, versionshantering med snapshots varje gång, skydd mot ”bit rot” och användarvänlig, molnbaserad säkerhetskopiering.

Netgears Readycloud fungerar som ett personligt moln för synkronisering, samarbete och fjärrstyrning, utan extra kostnader för företaget. Dessutom har Readynas OS automatiskt stöd för tvåvägssynkronisering mellan Readynas-enheter och populära molnlagringstjänster som Amazon Cloud Drive och Dropbox.

Specifikationer Readynas 526X Readynas 626X
Hårddiskar 5 6
Samtidiga användare 80 120
Processor Intel Pentium Server D-1508 Dual Core 2,2 GHz Intel Xeon Server D-1521 Quad Core 2,4 GHz
Minne 4 GB DDR4 ECC RAM (upp till 64 GB) 8 GB DDR4 ECC RAM (upp till 64 GB)
Lagring upp till 60 TB upp till 60 TB
Nätverk 2 x 10-gigabit 2 x 10-gigabit + 2 x 1-gigabit
USB 3 x USB 3.0 3 x USB 3.0
eSATA 1 x eSATA 1 x eSATA
Pris 15 000 kronor 18 000 kronor
Priserna är utan hårddiskar Båda enheterna kan utöka lagringskapaciteten till 110 terabyte med en utökningsmodul. Båda har också Link Aggregation IEEE 802.3ad, Layer 2, 3, 4, Port Trunking, adaptive load balancing och LCD-skärm med två linjer och bakgrundsbelysta knappar för direkt användning.
Föregående artikelHåll telefonen rätt
Nästa artikelProgramtips: Bennett 1.14
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här