Fråga

Jag har nyligen köpt en bärbar dator Asus G771 JM. Datorn har tangentbelysning, men när jag uppgraderade till Windows 10 från 8, slutade belysningen fungera. Jag körde då en återställning av datorn med F9-tangenten .Döm om min förvåning när Windows 10 återkom?

Det finns ju även möjlighet att med tangenten Fn + F3-F4 höja och sänka ljusstyrkan, men ingenting fungerar. När datorn startar lyser tangentbordet i ungefär två sekunder, sedan är det svart.

Nu undrar jag om det är något värde i registret som har ändrats, eller om det med hjälp av Kommandotolken går att lösa problemet?

Lennart Forssell

Svar

Detta är med största sannolikhet ett drivrutinsproblem. Besök sidan www.asus.com/se/support/Download/3/737/0/1 och hämta drivrutinen för ATK. Den finns inte för Windows 10, men prova med den för Windows 8.1 igen.

Föregående artikelTre nya bildskärmar med Adaptive-Sync-teknik
Nästa artikelProgramtips: Process Logger Service 1.1.0.0
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

3 KOMMENTARER

  1. Det funka för mig också ! finns de samma sak till skärmen som inte ändras styrka på ?

    nu har de slutat att ens kunna justera upp och ner , de kunde man förut men då hände inget varken om den va i topp eller bott? tack för svar !

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här