Benq släpper spelskärm under märket Zowie

Benq Zowie XL2536

Den nya Zowie-skärmen från välkända Benq har funktioner och prestanda som är tänkta att locka e-sportälskarna.

Skärmtillverkaren Benq köpte e-sportsutvecklaren Zowie 2015 och nu lanserar man marknadens första 24,5-tums e-sportskärm med 144 hertz uppdateringshastighet och Dynamic Accuracy-teknik, något som ska ge en skarp bild vid snabba rörelser i spel utan att ställa stora krav på datorn.

Zowie XL2536 har en TN-panel med en responstid på en millisekund och upplösningen 1 920 x 1 080 bildpunkter. Skärmen är utrsutad med en teknik som lyser upp mörka delar av bilden utan att överexponera ljusa områden och har avtagbara sidoskydd, som ska hjälpa till att hålla fokus på skärmen, plus en mattsvart kant som förhindrar störande reflektioner.

Bildskärmen levereras med en extern S Switch-kontrollenhet med inbyggt minne och genvägsknappar för personliga inställningar. Anslutningar finns för DVI-DL, två HDMI, Displayport, två USB 2.0 och hörlur/mikrofon.

Rekommenderat pris för Zowie XL2536 är 5 000 kronor.

 

 

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar