Någon gång nästa år lanserar Microsoft det nya Office 2019.

Microsoft har meddelat att Office 2019 kommer att släppas nästa år. Detta är alltså den fristående icke-abonnemangsversionen av kontorspaketet. Office 2019 kommer att innehålla nya versioner av Word, Excel och Powerpoint tillsammans med Outlook, plus serverversioner av Exchange, Sharepoint och Skype for Business.

Man har inte lämnat ut några närmare detaljer ännu, men Microsoft har sagt att vi kan förvänta oss bättre bläckfunktioner – till exempel lutningseffekter och tryckkänslighet – tillsammans med nya formler och diagram för Excel. Powerpoint kommer att få snygga animeringsfunktioner som Morph och Zoom.

Vi kan också räkna med en rad nya funktioner på IT-hanteringsfronten, samt förbättringar av övergripande användbarhet och säkerhet, plus röstfunktioner.

Förhandsversioner förväntas bli tillgängliga under mitten av nästa år, med fullständig lansering av Office 2019 under andra halvåret 2018.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här