Det nyaste chassit från Cooler Master har en minimalistisk formgivning, men bibehåller modulsystemet från tidigare modeller i serien.

Cooler Master har presenterat sitt senaste tillskott till den modulära chassiserien Mastercase. Deras nya miditowerlåda Mastercase Pro 6 är en nära kusin till Mastercase Pro 5 och har samma Freeform-modulsystem som inkluderar stöd för olika formgivningar på både in- och utsida.

Men medan tidigare modeller har kännetecknats av nätpaneler och ett mångfacetterat utseende står Mastercase Pro 6 för en enklare och mer minimalistisk design. Alla paneler är släta och den främre I/O-panelen döljs av ett lock som smälter in i den övre panelen för ett mer sömlöst utseende. Frontpanelen lyses upp nedifrån av ett LED-ljus som finns i blått eller rött.

För att säkerställa ett tillräckligt luftflöde har lådan tunna öppningar i de fyra hörnen för ventilation. Dessutom kan topp- och frontpanelerna lyftas ut ytterligare för att skapa flera ventiler med hjälp av ett magnetiskt lucksystem. Plats finns också för två 280 millimeters fläktar eller vattenkylning.

Freeform-systemet innebär att Mastercase Pro 6 enkelt kan anpassas till alla önskningar och behov. Ramen är justerbar, panelernas klicksystem gör det enkelt att justera höljet och komponenterna är lätta att byta ut. Chassit har två burar med fyra SSD-hållare och den inbyggda skiljeväggen isolerar strömförsörjning och kablar för att undvika trassel och optimerar luftflödet.

Totalt finns det utrymme för upp till sju enheter, eller två SSD-enheter och en blandning av fem SSD och hårddiskar. Processorkylare upp till 190 millimeter och grafikkort upp till 412 millimeter får rum.  Cooler Master erbjuder ett sortiment av tillbehör i Freeform-serien för att lådan ska kunna uppgraderas när nya behov uppstår.

Priset är 160 euro. Lokala priser har inte bestämts, men landar väl runt 1 500 kronor.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här