Word felmeddelande

Fråga

Jag får felmeddelande när jag försöker skicka en Word-fil till en e-postmottagare. Detta har fungerat förut vad jag minns, fast jag kanske inte använder funktionen så ofta, så jag vet inte om det har att göra med någon uppdatering?

Jag använder Outlook 2010 (står som standard-e-postprogram) och Word (med flera) 2010, och Windows 10 Pro med alla uppdateringar.

Tipset under hjälpen var att starta om båda programmen för att skapa en ny MAPI-session, det hjälpte inte. Jag har också testat ”fixmapi.exe” (senast ändrad 2017-09-29) i C:\Windows\System32. Det hjälpte inte.

Jag har också testat ett tips från Microsofts support på nätet om att ändra och lägga till diverse registerinställningar, men utan tur. Efter omstart och ingen skillnad tog jag bort mina ändringar igen.

När jag testar att skicka en sparad fil i Excel så får jag också felmeddelande. Har du några andra idéer som jag kan testa?

Roger P

 

Svar

Jag har sökt runt lite och det verkar som om fler drabbats av samma sak i samband med uppgraderingen till Windows 10 Fall Creators Update.

Kolla om du har en fil som heter Msmapi32.dll i mappen C:\Program (x86)\Common Files\System\MSMAPI\1033 (siffran kan variera med Officeversion). Byt i så fall namn på den till Msmapi32.dll.old eller något annat passande och se om det hjälper.

(Roger har sedermera återkommit och meddelat att åtgärden fungerade. Hans mapp hette ”1053” och efter namnbyte på filen skapades en ny Msmapi32.dll och det gick att skicka utan problem.)

 

 

Föregående artikelSonys snabbaste sd-kort
Nästa artikelTest: Logitech Circle 2
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här