Samsung Galaxy Note 9

Galaxy Note 9 från Samsung är en rejäl telefon med ett väl tilltaget pris som säkert kan avskräcka när den nu börjat säljas i svenska butiker.

Samsung Galaxy Note 9, som företaget själva rubricerar som sin mest kraftfulla smarta telefon någonsin, har kommit till butiker i Sverige. Jämfört med förra modellen har enheten bättre prestanda, en ny och uppgraderad S Pen med Bluetooth-anslutning och en smartare kamera.

Rejäl skärm och lagring

Telefonen har en 6,4 tum stor Super amoled-skärm med upplösningen 2 960 x 1 440 bildpunkter och det största batteriet någonsin i en Samsung-telefon (hela 4 000 milliamperetimmar). Dessutom finns ett arbetsminne på åtta gigabyte (gäller 512-gigabytesversionen, annars är det sex gigabyte). Lagringen kan utökas upp till en terabyte med minneskort. Systemkretsen är densamma som i Galaxy S9 – en Exynos 9810.

En av de saker Samsung alltid framhävt med Note-enheterna är pennan – S Pen. Nu har denna uppgraderats med Bluetooth-anslutning. Detta innebär att den kan användas för fjärrstyrning på upp till tio meters avstånd. Den kan därmed utnyttjas som utlösare för kameran, för att visa presentationer eller för att aktivera olika funktioner.

Kameran är ungefär samma som i S9 Plus, men med tillägg av AI-funktioner som motivigenkänning och optimering, samt meddelanden till användaren om bilden är suddig eller linsen smutsig. Dessutom finns teknik för brusreducering och dubbla bländare.

Saftigt pris

Telefonen har stöd för Samsungs Dex-station via en HDMI-adapter, vilket innebär att den enkelt kan kopplas till en större skärm, tangentbord eller mus. Den har också snabb trådlös laddning, vatten- och dammtålighet (IP68) och tjänster som Samsung Pay, Samsung Health och säkerhetslösningen Knox.

Samsung Galaxy Note 9 har börjat säljas i färgerna svart med svart penna och blått med gul penna. Båda till ett rejält saftigt pris. Versionen med 512 gigabyte lagring kostar 13 500 kronor, medan 10 900 kronor är priset för endast 128 gigabyte.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här