Nya Surveillance Station 8.2 från Synology beskrivs som länken mellan din smartphone och din NAS med videoövervakning.

Foto: Synology

NAS-tillverkaren Synologys senaste version av sin videoövervakningsplattform innehåller bland annat en applikation som gör din smarta telefon till en IP-kamera. Appen LiveCam har redan släppts till IOS men du som använder Android-enheter får vänta till oktober.

– Med kombinationen av LiveCam på IOS och den helt nya DS cam har Surveillance Station på allvar trätt in i den mobila tidsåldern, där en smartphone kan förvandlas till en IP-kamera och videoinspelningarna kan ses via DS cam, säger Ivan Chang, produktchef för Synology.

SurveillanceStation screenshot
Synology lanserar en ny version av Surveillance Station, företagets mjukvara för videoövervakning.
Här är några av nyheterna i Surveillance Station 8.2:
  • LiveCam – gör det möjligt att använda mobila enheter som IP-kameror och lägga till dem i företagets videoövervakningsplattform Surveillance Station
  • Stöd för IP-högtalare – Surveillance Station 8.2 kan nu överföra ljud eller användas för schemaläggning av sändningar på en eller flera IP-högtalare.
  • Smart Time Lapse – en funktion som gör att du kan snabba upp filmerna så att långa inspelningar går att korta ner rejält.
  • Dubbel auktorisering – ska öka säkerheten genom att kräva en annan persons auktorisering innan man får tillgång till känsligt material.
  • Direktsända filmer – Live Broadcast gör det möjligt att ”livestreama” filmer till YouTube.

Du hittar en lista över vilka NAS-enheter som är kompatibla med den nya mjukvaran på tillverkarens webbplats.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här