Western Digitals nya WD Black 3D NVMe är en M.2-SSD som konkurrerar väl med både storlek, hastighet och kostnad.

Samsungs 960 Pro-serie har länge varit marknadsledande när det gäller SSD med bra prestanda, men den nya WD Black 3D NVMe från Western Digital har möjlighet att ändra på detta. Med 64-lagers 3D TLC NAND-minne från Sandisk i formfaktorn M.2 erbjuder de nya SSD-diskarna en hel del till ett lägre pris.

Enheterna finns i storlekarna 250 och 500 gigabyte, samt en terabyte, där även den minsta presterar sekventiella läshastigheter på över tre gigabyte per sekund. När det gäller sekventiell skrivning ligger den mindre enheten på 1 600 megabyte per sekund och de två övriga på 2 500 megabyte per sekund eller mer.

Western Digital släpper enheterna även under varumärket Sandisk Extreme Pro, men under etiketterna är det samma hårdvara. Priserna landar på rimliga 1 500, 2 700 och 5 000 kronor.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här