Sophos Intercept X

En ny version av Sophos molntjänstskydd för servrar utnyttjar artificiell intelligens för att upptäcka tidigare okända cyberhot.

IT-säkerhetsföretaget Sophos har lanserat en ny version av molntjänsten Intercept X som är utvecklad för att skydda servrar. Sophos Intercept X for Server använder prediktiv analys och AI för att skydda från de cyberhot som hela tiden utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Den nya lösningen utnyttjar neurala nätverk och har förfinats genom att i flera hundra miljoner verkliga exempel ha identifierat skadlig kod och tidigare oupptäckta cyberhot.

Enligt företaget visar Sophoslabs forskning att så mycket som 75 procent av den skadliga kod som påträffas i en organisations nätverk är unik. Det innebär att majoriteten av skadlig kod är tidigare okänd, vilket kräver mer kraftfulla och effektiva helhetslösningar som skyddar nätverk, servrar och arbetsstationer.

Med tanke på att servrar ofta rymmer mer kritiska data än enskilda arbetsstationer kan attacker mot ett företags servrar bli särskilt förödande, uppger Sophos.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här