Jaybird X4
DMZ Rekommenderar

Dessa trådlösa sportlurar höjer ribban vad gäller komfort och användbarhet. Dessutom är Jaybird X4 vattentåliga.

Med nya Jaybird X4 har tillverkaren verkligen hittat rätt. Det är ett smidigt headset med två förhållandevis små öronsnäckor. Dessa förbinds av ett band som är cirka 50 centimeter långt och hela paketet väger 14,8  gram.

På höger sida hittar vi en kontroll med tre knappar. Den använder vi för att sköta samtal och musik. Samma enhet innehåller ett litiumjonbatteri som ger oss dryga sju timmars drifttid och som tar knappa två timmar att ladda fullt. Tio minuters laddning ger en timmes speltid. Laddningen sker via Pogopin-kontakter och inte Micro-USB.

Nya X4 är vattentåliga och klassade enligt IPX7, vilket innebär att du faktiskt kan behålla dem i öronen även under kortare simturer. Den andra nyheten, som undertecknad verkligen välkomnar, är den nya skumbaserade fyllningen. Det betyder att enheterna anpassar sig efter dina öron, vilket ger en otroligt bra passform. Dessutom finns anpassningsbara vingar vilka ser till att allt hålls på plats oavsett aktivitet.

”De högre tonerna binds samman med en tydlig bas på ett föredömligt sätt”

Bra passform tillsammans med riktigt bra sexmillimeters-element ger ett rent och fylligt ljud som verkligen ”pushar” oss under de hårdare delarna av träningspassen. Framför allt vill vi lyfta fram mellanregistret. De högre tonerna binds samman med en tydlig bas på ett föredömligt sätt. Den täta passformen ger även bra passiv ljuddämpning, vilket gör det möjligt att använda lägre volym.

För anslutning används Bluetooth version 4.1. Du får stöd för A2DP, AVCRP och SPP. Lösningen ger ett 16-bitars ljud med en total harmonisk distorsion under fem procent. De som vill anpassa ljudbilden kan göra det via en medföljande applikation. Den medföljande påsen är i minsta laget och har inte riktigt plats för både headset och tillbehör. Bortsett från det har Jaybird X4 kvaliteter som räcker till utmärkelsen Datormagazin rekommenderar.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Test: Jaybird X4
5 / 6 Betyg
För
Bra ljudbild, underbar passform, bra app, vattentäta, enkel hantering.
Emot
Larvig medföljande bärpåse.
Rekommenderas till
Ett headset för dem som tillbringar flera timmar i veckan på löpbandet, på gymmet eller i spår i skogen.

Tillverkare: Jaybird, www.jaybird.com

Pris: 1 390 kr inkl. moms, 1 112 kr exkl. moms

Annons: Se aktuellt pris hos Netonnet

Mått: 501x13x24 mm

Vikt: 15 g

Speltid: 7 tim

Laddtid: 2 tim

Element: 6 mm

Bluetooth: 4.1

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här