Fråga

Jag har ett Asus X72F-tangentbord, kan jag byta det på en K75D?

Örjan

Svar

Att byta tangentbord på en bärbar dator är oftast ett svårt och pilligt jobb och ingenting man bör ge sig på utan lite vana vid liknande operationer. Om du ändå vill försöka dig på det kan jag inte lova att tangentborden till dessa två datorer är kompatibla.

Jag har jämfört bilder på tangentborden på sidor som säljer reservdelar och de ser väldigt lika ut. Men det hänger på så väldigt mycket – anslutningar, infästningar, storlek, med mera, uppgifter som jag inte lyckats hitta.

Det enda sättet att avgöra om det går är nog att öppna datorn.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

1 KOMMENTAR

  1. Fast ofta om man ska byta tgb-bord på laptop så är det ju bara några skruvar, ev. nån plastlist å sen bandkabeln till själva tgb-bordet.
    Brukar inte ta många minuter å fixa.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här