När en så kallad ”influencer” ville marknadsföra sig med ett speciellt domännamn visade det sig redan vara taget. Lösningen? Hot om vapenvåld mot ägaren.

”Hela planen var som ett dåligt filmmanus”, skriver amerikanska nyhetssajten CNN.

En ”influencer” vid namn Rossi Lorathio Adams drev ett bolag vid namn ”State Snaps” i fyra år och baserade sin verksamhet på att synas på plattformar som Snapchat, Instagram och Twitter. Innehållet ska mestadels ha varit filmer och bilder på berusade och/eller våldsamma yngre personer i olika situationer.

Adams slogan för sitt företag var ”Do it for state” varför han gärna ville ha domännamnet ”doitforstate.com”, men det visade sig vara upptaget. Han försökte då köpa det av dess ägare men misslyckades, och övergick sedan till att skicka hotfulla SMS till en av domänägarens vänner. Ingenting tycktes dock övertyga domänägaren om att släppa ifrån sig domänen varför Adams anlitade sin kusin att ”övertyga” domänägaren om att släppa ifrån sig domännamnet.

Utrustad med ett skjutvapen tog sig kusinen in i domänägarens hem och försökte få denne att skriva över domänen på Adams, men även detta misslyckades och domänägaren fick istället tag i vapnet och sköt våldsmannen ett flertal gånger i självförsvar innan polis kallades till platsen.

Adams kusin, Sherman Hopkins, överlevde och får tillbringa de kommande 20 åren i fängelse. Rossi Lorathio Adams själv ska ställas inför skranket inom kort och kan komma att göra sin kusin sällskap i fängelset i lika många år, utöver böter på strax över två miljoner svenska kronor.

Kanske kunde bli en hyfsat rolig film ändå.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här