Fråga

När jag ansluter min ethernetkabel till min bärbara dator (en Lenovo Z50 med Windows 10) ändras inte den trådlösa symbolen till en fast kabelanslutning, utan anslutningen förblir endast trådlöst.

Jag kan inte heller se ett LAN-alternativ i mina nätverkskort, bara trådlöst och Bluetooth. Jag har försökt installera och uppdatera drivrutiner, men det verkar inte fungera heller. Vad kan felet vara?

Göran Holmström

 

Svar

Öppna Enhetshanteraren (enklast genom att högerklicka på startknappen) och kontrollera att nätverkskortet finns med i listan. Om det inte gör det skulle det faktiskt kunna vara så att det inbyggda nätverkskortet har gått sönder och att det är orsaken till att du har endast trådlöst.

LÄS OCKSÅ
Skillnaderna mellan Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 och Wi-Fi 6E

Att laga sådant i en bärbar dator är inte värt kostnaden, I så fall är nog den billigaste lösningen att skaffa ett USB-anslutet nätverkskort. Du kan hitta sådana på till exempel Kjell & Company för några hundralappar.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här