Mitt under de pågående protesterna i Hongkong mot Kinas försök till ökad kontroll över landet visar det sig att regimen i Peking använder Twitter för att skapa misstro bland demonstranterna.

En färsk rapport från det sociala nätverket Twitter visar hur över 900 kinesiska Twitter-konton används för att underminera och ifrågasätta de pågående demonstrationerna i Hongkong. Twitter skriver i sin rapport att de har bevis för att detta är en aktion som finansieras av den kinesiska staten och att det agerande som de över 900 kontona uppvisar är koordinerat sinsemellan.

Twitter är blockerat i Kina men i Hongkong är tjänsten fortfarande tillåten. Många av de konton som Twitter identifierat använde sig av VPN-anslutningar för att komma åt det sociala nätverket, men en del konton användes också från IP-adresser inne i Kina som inte blockerats från att använda Twitter.

Utöver de 900 konton som Twitter identifierat har det skapats drygt 200000 konton till som Twitter avaktiverat innan de blivit ”meningsfullt aktiva” i det sociala nätverket, skriver Twitter i sin rapport.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här