Fråga

Vid i princip varje start är det något missljud från min stationära burk. Jag har flera äldre hårddiskar förutom SSD:n till Windows. När jag nu igen försökte lokalisera var det kom ifrån, verkar det komma från nätaggregatet. När jag tryckte lite på den så ändrades ljudet.

Datorn är visserligen runt fyra, kanske fem år nu, men brukar det låta om dem när de är på väg att gå sönder? En tidigare brann upp, dock inte samma modell.

Jag köpte datorn från komplett och det står ”VS550” på den. När Windows är laddat är det ”tyst”.

Jag tänkte prova att dra ur diskarnas nätanslutning först för att testa, men nu verkar det som sagt komma från nätaggregatet. Kan jag kolla status på något sätt?

Rogga

Svar

Det låter som om det är fläkten i nätaggregatet som håller på att ge upp. Dåliga lager, kanske. Att den tystnar när Windows startat beror på att den inte snurrar lika fort då.

Det går att byta den fläkten, men det har sina risker att öppna nätaggregatet och är ingenting jag rekommenderar om du inte har vanan inne. En ny nätdel löser naturligtvis problemet, men du skulle också kunna vänta så länge det inte blir värre.

Stannar fläkten helt kan det dock få konsekvenser.

 

 

1 KOMMENTAR

  1. Hej!
    Ja, jag misstänkte att det bara borde bli värre…
    Så, under black friday nu så köpte jag ett Corsair RM 850 agg på rea. Har precis bytt det nu och nu är det tyst igen. Smidigt med modulärt kabelsystem då man bara ansluter de kablar som för tillfället behövs.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här