MSI MPG A750GF
4 / 6 Betyg
1 149 krPris
För
Fullt modulärt, stabil konstruktion, tio års garanti, kompakt format.
Emot
Blir högljutt vid full belastning, inte lika hög effektivitet vid låg belastning.
Rekommenderas till
Detta är ett stabilt nätaggregat som är konstruerat för långvarig drift i både gaming och andra mer krävande riggar.

MSI MPG A750GF är ett trevligt men aningen högljutt nätaggregat som blandar och ger.

Precis som Gigabyte/Aorus så är MSI relativt nya på marknaden för nätaggregat. Företaget har idag två serier, dels prestandaserien kallad MPG och så MAG som närmast kan klassas som en mellanklassserie. Vi har denna gång testat senaste tillskottet MPG A750GF som med en prislapp på dryga 1150 kronor tävlar i samma klass som bland annat Corsairs RM-serie och Fractal Designs ION Gold-serie.

Fullt stöd för RTX 3000-serien

MPG A750GF är ett relativt standardiserat nätaggregat, PSU, med yttre mått på 150 x 160 x 85 millimeter vilket gör att det passar i de flesta chassin som inte kräver någon form av SFF-lösning (small form factor). Till det yttre är chassit mattsvart med gott om ventilationshål för att garantera bästa luftgenomströmning och även hjälpa till med den passiva kylningen.

Som primär aktivt kylning hittar vi en fläkt på 140 millimeter med dubbla kullager kallad HA1425M12B-Z. Lösningen ska ge en lång livslängd och aggregatet som helhet kommer faktiskt med hela tio års garanti vilket är ett klart plus. Tyvärr tillhör fläkten inte de tystaste vi testat och med ett lite för svagt isolerat chassi och hög belastning kommer fläkten faktiskt att höras vilket är aningen irriterade, framför allt under tider på dygnet då det annars är tyst runt omkring.

MSI MPG A750GF – fläkt
Aggregatet kyls av en effektiv fläkt på 140 millimeter med dubbla kullager för lång livslängd. Tyvärr blir ljudnivån lite väl hög under rejäl belastning.

Som allt fler av de lite bättre aggregaten är även MPG A750GF helt modulärt, och ser vi till de interna kablarna medföljer en 600 millimeters ATX-anslutning, dubbla 4+4 pinnars EPS-anslutningar på vardera 700 millimeter vilket räcker för de flesta datorlådor. Vi får sex 6+2 pinnars PCIe-kablar på 500 millimeter vilket gör att vi kan driva även de senaste RTX 3090-korten.

Här hittar du fler tester av NÄTAGGREGAT

Vi får även dubbla SATA-kablar vilka har längden 500 + 150 + 150 + 150 millimeter samt en Molex- och FDD-kabel som adderar 150 millimeter från SATA-varianten. Själva kablarna är standardiserade och har ingen extra ”klädsel” som vi kan hitta på lite mer exklusiva motsvarigheter.

Vi uppskattar är att MSI valt att ha lite avstånd mellan varje anslutning i aggregatet, något som gör det enkelt att både sätta fast och byta kablarna.

MSI MPG A750GF – anslutningar
MSI MPG A750GF är ett helt modulärt aggregat med gott om plats mellan anslutningarna.

MSI MPG A750GF levererar ojämn effektivitet

Nätaggregatet väger cirka 1,5 kilo och har en hög konstruktionskvalitet med framför allt ett gediget chassi som ger datorlådan extra stabilitet. På insidan används bara japanska så kallade 105oC kondensatorer för bästa stabilitet. Aggregatet är certifierat enligt 80 Plus guld-standarden vilket ska ge 88 procents effektivitet vid full belastning. Tyvärr ger denna certifiering ingen signal om effektivitet vid ingångsbelastning och här är MPG A750GF inte lika effektiv utan stannar på knappa 70 procent.

MSI MPG A750GF – baksida
MSI:s nätaggregat har ett väl fungerande integrerat skydd mot oren ström och har dessutom en stabil konstruktion.

Som merparten av moderna nätaggregat kommer MSI:s PSU även med ett fullgott internet skydd mot oren ström av olika slag och vi får här skydd mot OVP, OCP, OPP, OTP, SCP och UVP. Ser vi till strömfördelningen använder aggregatet fyra 12 volts banor där vi får en för moderkort och en för CPU på vardera 25 ampere medan de båda VGA-banorna klarar av 35 ampere styck för att erbjuda en maximal effekt på 750 watt.

MSI MPG A750GF
4 / 6 Betyg
1 149 krPris
För
Fullt modulärt, stabil konstruktion, tio års garanti, kompakt format.
Emot
Blir högljutt vid full belastning, inte lika hög effektivitet vid låg belastning.
Rekommenderas till
Detta är ett stabilt nätaggregat som är konstruerat för långvarig drift i både gaming och andra mer krävande riggar.

SPECIFIKATIONER:

  • Tillverkare: MSI, www.msi.com
  • Cirkapris:  1 149 kr inkl. moms, 919 kr exkl. moms
  • Strömkapacitet: 750 watt
  • Format: 150 x 160 x 86 mm
  • Kylning: 140 mm fläkt
  • Effektivitet: 80+ Guld
  • Inbyggt skydd: OCP / OVP / OPP / OTP / SCP / UVP

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här