Telefontillverkaren CAT, som gör några av marknadens mest hållbara telefoner, har dragit upp ridån för S62 Pro med förbättrad värmekamera och ännu tåligare konstruktion.

Den som tycker om vältrimmade sportbilsinspirerade mobiltelefoner är troligtvis inte intresserade av smartmobilerna från CAT, vars utseende matchar deras primära funktion – att tåla nästan vad som helst. Nu har CAT introducerat sin nya flaggskeppsmodell S62 Pro där man bygger vidare på det som gjort tidigare CAT-mobiler så populära.
En av funktionerna som får CAT:s S6x-serie att stå ut är värmekameran som visar temperaturskillnader i form av olika färger på skärmen. Värmekameran i S62 Pro använder en FLIR Lepton 3.5-sensor och kan läsa av temperaturer från -20℃ till +400℃ med en upplösning på 1440×1080 pixel och använder Flirs VividIR-teknik för ökad detaljrikedom. FLIR-kameran kan dessutom kombinera värmebilden med den vanliga bilden från telefonens 12MP-kamera för att tydligare visa värmeskillnader i omgivningen.

CAT S62 Pro
Ny teknik gör värmekameran mer detaljerad än tidigare.

Extremt tålig smartmobil

CAT är kända för att göra hållbara telefoner och enligt specifikationerna kommer S62 Pro inte att bli något undantag. Enligt tillverkaren ska telefonen tåla att tappas från 1,8 meters höjd ner på stål, att ligga under vatten på upp till 1,5 meters djup i 25 minuter och fungera i arbetstemperaturer mellan -25 och +55 grader C upp till 24 timmar.
Den har IP68-klassificering för vatten och smuts och kompletteras med den militära klassificering MIL SPEC 810H för stötar, vibrationer och tryck.

Stöd för fem gps-standarder

S62 Pro innehåller en åttakärnig Snapdragon 660-processor på 2 GHz med 6 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsutrymme som kan byggas ut med 256 gigabyte microSD-kort. Telefonen levereras med Android 10 men kommer att uppgraderas till Android 11 längre fram. Batteriet är på 4000 mAh med stöd för snabbladdning.
Gps-modulen har stöd för fem stycken gps-standarder – GPS, AGPS, Glonass, BeiDou samt europeiska Galileo.

Exakt när CAT S62 Pro släpps i Sverige och vad den kommer att kosta är ännu inte klart.

2 KOMMENTARER

  1. För mitt jobb är denna sorts mobil viktig. Dock är den viktigaste funktionen explosion proof. Med de specifikationer som anges borde Ex n vara inte vara omöjligt. Ser fram emot att titta närmare på denna telefon. Storleken verkar lagom.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här