Datormagazin
    Facebook
    Senaste testerna
    • Test: Huawei Watch GT 3 SE
    • Test: Beoplay EX
    • Test: Sony Xperia 1 III
    • Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB
    • Test: Huawei Mate 40 Pro
    DatormagazinDatormagazin
    • Hem
    • Nyheter
    • Tester
      1. Toppklass
      2. DMZ Rekommenderar
      3. Gaming
      4. Jämförande test
      5. View All

      Test: Sandberg Survivor Powerbank 7in1 72 000

      18 september, 2023

      Test: Homey Pro 2023

      29 augusti, 2023

      Test: Samsung 990 Pro, PCIe Gen4 2TB

      20 juli, 2023

      TCS digitala tvillingar och deras prediktiva kraft.

      4 juli, 2023

      Test: Motorola Edge 40 Neo

      20 september, 2023

      Test: Logitech Pro X Superlight 2 & Pro X TKL Lightspeed

      11 september, 2023

      Test: Corsair Scimitar Elite Wireless

      9 september, 2023

      Test: Sandberg Solar Charger 100W

      9 september, 2023

      Test: Logitech Pro X Superlight 2 & Pro X TKL Lightspeed

      11 september, 2023

      Test: Corsair Scimitar Elite Wireless

      9 september, 2023

      Test: Corsair HS80 Max Wireless

      16 augusti, 2023

      Test: Corsair K70 MAX

      12 augusti, 2023

      Test: Logitech Ergo K860 vs. Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard

      19 augusti, 2021

      Vi utser den bästa multiskrivaren

      20 maj, 2021

      Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB

      12 maj, 2021

      Test: Oneplus 9 Pro och Oneplus 9

      21 april, 2021

      Test: Motorola Edge 40 Neo

      20 september, 2023

      Test: Sandberg Survivor Powerbank 7in1 72 000

      18 september, 2023

      Hur du hittar de bästa svenska spelbolagen på nätet

      17 september, 2023

      Test: Logitech Pro X Superlight 2 & Pro X TKL Lightspeed

      11 september, 2023
    • DMZ-riggen
    • Programtips
    • Gaming
    • Fråga experten
      • Hårdvara
      • Mjukvara
    • DMZ Retro
    • Shop
    • Om DMZ
      • Om Datormagazin
      • Annonsera
      • Nyhetsbrevet
      • Kundtjänst
      • Press & PR
    Facebook
    Datormagazin
    Hem » DMZ Rekommenderar » Test: Oneplus 8T
    OnePlus 8T
    OnePlus 8T är en av de bästa mobilerna i sin prisklass och introducerar flera smarta nya tekniska lösningar
    DMZ Rekommenderar

    Test: Oneplus 8T

    Patrik WahlqvistBy Patrik Wahlqvist14 oktober, 20201 kommentar6 Mins Read

    Oneplus lanserar årets tredje mobil och med 8T får vi en modell som ligger strax under 8 Pro, men klart över Oneplus Nord sett till bestyckning och prestanda.

    Utmarkelse rek webb 1
    DMZ Rekommenderar

    Oneplus har haft en intensivt 2020 med tre lanseringar, så här långt, och med modeller som numera täcker in tre viktiga prissegment: ingång, mellan och premium. Trots att nya modellen 8T inte ligger i det absoluta toppskiktet presenterar Oneplus flera mycket intressanta nyheter som troligen kommer att ligga kvar till kommande proffsmodeller.

    Dubbla batterier för snabbare laddning

    Vi börjar genomgången med att första prata om batteriet. Laddningen och Oneplus Warp chargeteknik har alltid varit en av de stora fördelarna med företagets mobiler och en klart bidragande anledning till företagets framgångar. Till 8T tar Oneplus ytterligare ett stort kliv genom att lansera Warp charge 65, som är den mest avancerade laddningslösningen i skrivande stund.

    Som namnet antyder laddas mobilen med 65 watts effekt vilket gör att vi kan gå från tomt till fullt batteri på cirka 41 minuter. För att lyckas med detta har Oneplus 8T dels utrustats med hela tolv temperatursensorer som tillsammans med ett specialtillverkat säkerhetschip i adapter och kabeln ser till att aldrig överhetta mobilen under laddning. För att ytterligare skydda mobilen från att bli för varm finner vi en stor ångkammare tillsammans med grafit och värmeledande silikonfett applicerat på olika områden för att fördela värmen så effektivt som möjligt. Det märks när vi maximerar enhetens prestanda, mer om detta nedan.

    Räcker en hal dag utan problem

    Dessutom, och detta är kanske den mest intressanta lösningen, har 8T försetts med dubbla batterier vilka kan laddas samtidigt. Detta gör att värmen kan fördelas bättre och laddningen kan fortskrida snabbare. Vi kan dessutom med enhetens totala batterikapacitet på 4500 milliampertimmar utan problem ta oss genom en full dag och i snitt hade vi vid sängdags cirka 12 procent kvar, och då är detta under en relativt intensiv användning.

    Värt att notera är att vi även kan använda den medföljande laddare till andra mobiler eller enheter med Typ-C-anslutning och ladda dessa med upp till 45 watt. Dessutom kan vi, om en alternativ laddare används till 8T, ladda mobilen med upp till 27 watts snabbladdning.

    Oneplus 8T har en maximerad insida

    8T är precis som 8 Pro en stor mobil som mäter 160,7 x 74,1 x 8,4 millimeter men som trots detta bara väger 188 gram. Mobilen drivs av Qualcomms Snapdragon 865-processor tillsammans med Adreno 650-grafik. Vår testenhet kommer med tolv gigabyte LPDDR4X-RAM och 256 gigabyte UFS 3.1-lagring. Detta ger oss maximal prestanda och blixtsnabb läsning och skrivning till minnet.

    Mobilen är utrustad med Qualcomms X55 5G-modem och har även den senaste trådlösa tekniken i form av Wi-Fi 6 med 2×2 MIMO och Bluetooth 5.1 med stöd för aptX, aptX HD, LDAC och AAC för bästa trådlösa ljudupplevelse. Ett klart plus för mobilens smidiga växling mellan accesspunkter och trådlösa band. Enheten har även dubbla integrerade högtalare med stöd för Dolby Atmos och brusreduktion via den integrerade mikrofonen. För att ytterligare optimera den trådlösa prestandan så stödjer 8T dual-mode NSA + SA 5G samt Wi-Fi 6 för snabbaste tänkbara överföring. Vi saknar däremot möjligheten att använda ett mSD-kort, för oavsett molnintegration och snabb anslutning kommer vi alltid förr eller senare i lägen där vi inte har tillgång till internet och i dessa lägen är ett minneskort klart värdefullt.

    En av de bästa skärmarna vi testat

    Vi fortsätter med skärmen som är en 6,55 tums AMOLED-skärm som jobbar med en högsta upplösning på 2400 x 1080 pixel med 402 punkter per tum. Skärmen stödjer både sRGB och Display P3 och har samma underbara 120 hertz uppdatering som Pro-modellen. Detta ger oss en extremt följsam och smidig skärmhantering oavsett om vi bara skrollar på en webbsida eller spelar spel. I skärmens övre västra hörn finner vi telefonens selfiekamera på 16 megapixel. Den har försetts med en ett nytt videoporträttläge vilket gör det möjligt att filma med samma typ av nedtoning av bakgrunden som vi får med bokeh-fotografier.

    Nästa unika del med 8T är sättet som mobilen hanterar skärmens ljusstyrka och optimerar denna baserad på omgivande ljus. Skärmen har möjlighet att sömlöst växla mellan 8192 olika nivåer av ljusstyrka vilket gör att vi inte ens märker justeringarna vilka dessutom hanteras av en ny sensor som ger en bättre, mjukare och mer precis anpassning än någonsin tidigare. Till detta ska även tilläggas att skärmen har en högsta ljusstyrka på hela 1100 nits vilket underlättar vid användning utomhus. Värt att notera är även att skärmen har möjlighet att sänka blåljuset med 40 procent vilket ska minska ansträningningen för våra ögon.

    Det här är faktiskt en av de topp tre, fyra bästa mobilskärmarna vi testat

    Efter att ha använt mobilen ett par dagar måste vi säga att vi är klart imponerade av skärmen. Både sett till de levande färgerna men framför allt sett till hur allt material, oavsett om det gäller mer produktiv användning eller alla former av underhållning, återges. Det här är faktiskt en av de topp tre, fyra bästa mobilskärmarna vi testat.

    Kamera med ultravidvinkel

    Vi avrundar med att titta på enhetens kameror som även de fått lite av en re-make. Grunden i denna är en 48 megapixel f/1.7-kamera baserad på Sonys IMX586-sensor med optisk bildstabilisering. Denna kompletteras med en 123 graders ultravidvinkel på 16 megapixel (f/2.2)  baserad på Sony IMX481, som är perfekt vid landskapsfotografering. Då kameran även använder det förbättrade Nightscape-läget blir även bilder på natten eller under sämre ljusförhållanden riktigt bra. Här hittar vi även en av nyheterna, då kameran numera själv känner av när omgivande ljus är för dåligt kommer den automatiskt att växla över till nattläget.

    OnePlus 8T Back
    Oneplus 8T kommer med ett nyutvecklat, avancerat fyrkamera-system

    Trivs bra på natten

    Utöver dessa så finns även en makro- och en monokrom lins. Sammantaget så ger detta oss en kamera med mycket jämt resultat som presterar levande, naturtrogna färger och som fångar personer på ett mycket bra sätt. Vi skulle säga att bilderna inte når riktigt fram till Promodellen, med undantag av nattläget som ger en bättre mörkerhantering men som överlag utan tvekan tillhör toppsegmentet.

    Till allt detta så lanseras även mobilen med nya OxygenOS 11 men då tiden för att utföra ett komplett test på detta OS varit för kort så kan vi bara kort konstatera att det tillkommit flera smarta och roliga funktioner och AI lösningar som ger mobilen ett bättre flyt och överlag enklare hantering. Vi kommer att återkomma med en mer djupgående genomgång av detta skalOS senare.

    SPECIFIKATIONER:

    • Tillverkare: Oneplus, www.oneplus.com
    • Cirkapris:  7 499 kr inkl. moms, 5 999 kr exkl. moms
    • ANNONS: Se aktuellt pris på Webhallen
    • CPU: Snapdragon 865
    • Lagring: 256 GB
    • Ram: 12 GB
    • Mått: 160,7 x 74,1 x 8,4 mm
    • Vikt: 188 gram
    • Skärm: 6,55 tum
    • Upplösning: 2 400 x 1 080, 402 ppi
    • Batteri: 4 500 mAh
    • Kamera: 48 MP + 16 MP + 5 MP + 2 MP + 16MP front
    • Wi-Fi: 2×2 MIMO Wi-Fi 6
    • Bluetooth: V5.1 med aptX, aptX HD, LDAC, AAC

    Oneplus 8T
    5 / 6 Betyg
    7 499 krPris
    ANNONS: Se aktuellt pris på Webhallen
    För
    Mycket trevlig skärm, extremt snabb laddning, hög prestanda, bra kameralösning, dubbla batterier, snabb trådlös kommunikation, förbättrad nattfotografering.
    Emot
    Ingen möjlighet till mSD, kameran verkar inte vara helt synkroniserad med testmobilens firmware och kommer troligen prestera än bättre.
    Rekommenderas till
    Oneplus 8T är en riktigt trevlig mobil för alla typer av användare men som tack vare ett lägre grundpris än Pro bör tilltala en bredare massa.

    8T android mobilt oneplus
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Missa inte

    DMZ Rekommenderar

    Test: Motorola Edge 40 Neo

    20 september, 20239 Mins Read
    Toppklass

    Test: Sandberg Survivor Powerbank 7in1 72 000

    18 september, 202310 Mins Read
    Gaming

    Test: Logitech Pro X Superlight 2 & Pro X TKL Lightspeed

    11 september, 20238 Mins Read
    Gaming

    Test: Corsair Scimitar Elite Wireless

    9 september, 20239 Mins Read
    View 1 Comment

    1 kommentar

    1. Anders on 22 oktober, 2020 10:20

      Man får hoppas att den räcker bra även icke hala dagar:
      ”Räcker en hal dag utan problem” 🙂

      Ingenstans står det något i artikeln om operatörssystemet och eventuella funktioner. Gissar dock att denna mobil har Google som operatörssystem, i så fall är den befriad från alla idiotiska program eller är den som min nuvarande Sony full med skit som inte går att ta bort?

      Reply

    Leave A Reply Cancel Reply

    Senaste kommentarerna
    • Markus om Vill använda mobilt bank-id
    • Anders om Operativsystem på en pinne
    • Elvo om Test: Gigabyte RTX 4080 Gaming OC
    • Krister om Intel delar och slår ihop avdelningar
    • Anders om Netgear lanserar mobil 5G-router med WiFi 6E
    Fler nyheter

    Ny bärbar skärm från Philips – 16B1P3302D

    22 mars, 2023

    Test: Kingston Ironkey Vault Privacy 80ES

    18 mars, 2023

    Lenovo lanserar Thinkstation PX, P7 och P5 – designade med Aston Martin

    9 mars, 2023

    Eve Motionblinds – gör dina dumma rullgardiner smarta

    8 mars, 2023

    Toppklass

    Test: Turtle Beach Stealth Pro

    20 april, 2023

    Test: Asus ROG Azoth

    3 januari, 2023

    Test: Logitech Litra Glow

    9 september, 2022

    Test: Asus ROG Strix Z690-I Gaming WIFI

    21 april, 2022
      Nyhetsbrev

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev Uppsnappat!

      Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev? Anmäl dig i dag så får du IT-nyheter, programtips, guider och expertsvar direkt i din inkorg.


      Nyhetsbrevet skickas ut upp till två gånger per vecka till cirka 14 000 prenumeranter.

      Kontaktinformation
      Kontaktinformation

      Omsoc Publishing AB
      Datormagazin
      Box 440 73
      100 73 Stockholm
      Sweden

      Telefonnummer: +46 8–208 118
      E-post: datormagazin@datormagazin.se

      Missa inte

      WiFi 7 – När, var, hur & varför

      23 augusti, 2023

      TCS digitala tvillingar och deras prediktiva kraft.

      4 juli, 2023

      Test: Apple Homepod (gen2)

      31 januari, 2023
      Datormagazin
      Facebook YouTube RSS
      • Om cookies
      • Hantering av personuppgifter
      • Köpvillkor www.datormagazin.se
      © 2023 Datormagazin/Omsoc Publishing AB, org-nr: 559034-9014 – Ansvarig utgivare: Anders Öhman

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.