Med O & O DiskImage 16 Professional och en dedikerad partition blir det enklare än någonsin att återställa Windows.

Vi vet alla vikten av att backa upp våra datorer, problemet är ofta att förberedelser behövs. Om något går allvarligt fel med ditt system och du vill återställa allt från en säkerhetskopia, vad händer om du inte kan starta upp Windows och glömt att skapa en startbar återställningsmedia?

Med lanseringen av DiskImage 16 Professional har O&O Software en lösning. Tillägget DiskImage RecoveryPartition innebär att återställningsmediet du behöver redan tillgängligt på din hårddisk. Den nya RecoveryPartition-funktionen innebär att du kan återställa systemet enkelt, även om Windows inte startar. (Givetvis gäller det att hårddisken i sig inte har kraschat.)

Nu slipper du starta via CD

Normalt skulle du behöva använda en startbar CD, DVD eller USB-enhet för att inleda en återställning, men slipper du alltså här. O & O beskriver den nya funktionen som en ”inbyggd startkälla när katastrofen slår till”, och det kan säker spara massor med tid och bryderier för många användare.

Den nya funktionen innebär att din återställningsmedia alltid kommer att vara tillgänglig, så det finns ingen risk att förlora din startbar DVD eller CD, eller att skriva över din USB-enhet när du behöver spara några filer.

Medan vissa dator kommer förkonfigurerad med en återställningspartition, är detta inte alltid fallet. Och även när en återställningspartition är tillgänglig, kommer det bara att återställa datorn till sitt ursprungliga, fabrikstillstånd. O&O:s lösning innebär att samma teknik kan användas för att återställa din senaste säkerhetskopia.

img3File
En rad av alternativ tillgodoser en mängd olika backup-behov.

Programmet är mycket flexibel, vilket ger dig möjlighet att säkerhetskopiera bara ett urval av filer och mappar, hela partitioner eller hårddiskar, eller ett helt system. Allt detta kan uppnås på bara några musklick.

Du kan använda externa enheter om du vill

Det finns också en ny O & O DiskImage To Go-funktion som låter dig använda en USB-enhet eller en extern hårddisk för automatisk säkerhetskopiering och startenhet. Varje gång du ansluter lagringsenheten kommer en säkerhetskopia att skapas åt dig baserat på din valda inställning, och samma enhet kan alltså användas som ett startbart återställningsalternativ.

Du kan ta reda på mer om O & O DiskImage 16 Professional och ladda ner en gratis testversion av programmet här.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här