Bättre ljudkvalitet, nya uppgraderingsmöjligheter och ett konkurrenskraftigt pris. Det är några faktorer som ska locka köpare till Sound Blaster Audigy FX V2, Creatives senaste ljudkort.

Den andra versionen av Creatives Sound Blaster Audigy Fx-kort är här. Tillverkaren uppger att de förbättrat V2 på en rad punkter, att kortet är mindre och ljudkvaliteten (givetvis) bättre är ett par av dem. Och för den som inte blir helt nöjd finns det möjlighet att uppgradera modellen med ett så kallat dotterkort.

LÄS OCKSÅ
Creative Sound blaster X4

Lägg till fler kanaler i efterhand

Ljudkortet uppges leverera högkvalitativt 5.1-surroundljud med biokvalitet och 24-bitars högupplöst ljud i 192 kHz – örongodis, som Creative själva beskriver det. Du som inte har ett dedikerat 5.1-system får möjlighet till virtuellt surroundljud i hörlurar. Du som har ett 7.1-system kan lägga till två diskreta kanaler via tilläggskortet kallat Sound Blaster Fx V2 DBPRO. Det ger dig även DSD256-uppspelning och en optisk utgång.

Sound Blaster FX V2 DB PRO
Du kan lägga till fler kanaler med ett uppgraderingskort som kostar cirka 200 kronor.

Creative skickar med utbytbara fullhöjds- och halvhöjds-fästen i lådan vilket ska göra installationen enklare. Det nya ljudkortet kostar cirka 55 USD vilket motsvarar närmare 500 kronor. Dotterkortet kostar cirka 18 USD eller 160 kronor.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här