UA Project Rock True Wireless från JBL är Inte bara ett skrytprojekt med Dwayne Johnson, utan de bästa träningslurarna vi testat.

DMZ Rekommenderar
DMZ Rekommenderar

Många företag gör till och från samarbeten med olika kändisar för att marknadsföra och sälja nya eller unika modeller. Tyvärr händer det allt för ofta att dessa samarbeten snarare tillför ett högre pris än någon utmärkande extra funktionalitet. Detta gjorde att vi var klart skeptiska när vi fick möjlighet att testa JBL:s senaste träningsorienterade, trådlösa in-ear-lurar som tillverkaren tagit fram tillsammans med Underarmor och med Dwayne Johnson alias the Rock. Tanke med samarbetet är lyfta fram lurarnas tuffa konstruktion som, precis som the Rock, står pall mot det mesta.

The Rock
JBL och Underarmor har tillsammans med The Rock tagit fram ett par grymma träningslurar.

Laddningshållare i aluminium

Vi böjar med lurarnas laddfodral som definitivt sätter en helt ny standard för denna typ av fodral. Vi får här en långsmal lösning som är omgiven av ett silverfärgat, lite tjockare aluminiumhölje som verkligen sticker ut. På ena kortsidan är fodralet fäst i en mattsvart karbinhake vilket gör det enkelt att fästa lurarna på träningsväskan eller i någon ögla på en träningsjacka.

Ovansidan pryds av lurarnas logga och texten: Blood, Sweat, Respect. På motsvarande kortsida finns en Typ-C-anslutning för laddning och fyra små LED:er som indikerar hur mycket batteri som finns kvar. Project Rock True Wireless ska enligt tillverkaren leverera totalt 50 timmars speltid på ett fulladdat fodral där lurarna i sig klarar tio timmar åt gången. Tillbaka i asken laddas de fullt på cirka två timmar.

Project Rock True Wireless fodral
UA Project Rock True Wireless har ett snyggt och slitstarkt laddfordral i aluminium.

Bättre batteritid än utlovat

Det händer ganska ofta att tillverkare sockrar den uppgivna batteritiden och att den inte alltid stämmer överens med verkligheten. Men denna gång är förhållandet omvänt.  Vi har använt lurarna i dryga tio och en halv timme utan att batteriet sinat, vi har sedan kunnat ladda lurarna nästan fem gånger via ett fullt fodral vilket gör att vi skulle uppskatta den totala tiden till dryga 60 timmar.

För att komma åt lurarna trycker vi in den sidan där karbinhaken sitter och ut kommer en skena med två magnetförstärkta hållare som gör att lurarna håller sig kvar. Dessutom bidrar magnetlösningen till att de trycks mot sina laddkontakter vilket garanterar att vi alltid har fulladdade enheter när vi behöver dem.

UA Project Rock bjuder på extrem passform

Varje in-ear-snäcka har samma ”boskapskalle” (som vi även hittar på fodralet) på sin yttre sida. Denna ger dels en visuellt häftig syn samtidigt som den fungerar som knapp för att hantera musik och samtal. Loggan är i 3D och lätta att känna sig till med fingrarna, det gör att lurarna är extremt lätta att hantera.

LÄS OCKSÅ
Test: Huawei Freebuds Pro
Test: Huawei Freebuds 4i

Varje snäcka är relativt kraftig med en lätt vinklad ljudgång som fästs i örat. Till denna får vi även en gummivinge som håller snäckorna på plats. Av alla träningslurar vi testat har vi aldrig använt några med så magiskt bra passform som håller propparna på plats oavsett hur hårt vi tränar eller hur mycket det regnar och blåser runt omkring oss. Det senare är nästa fördel med Project Rock True Wireless. Lurarna är nämligen IPX7-skyddade vilket innebär att vi i det närmaste kan springa med dem i ett vattenfall utan att det påverkar konstruktionen. Värt att notera är även att snäckorna kommer med antibakteriella så kallade Sport Flex Fit-örontoppar vilket för många säkert är extra viktigt i tider som dessa.

Proppar med bra passform
Snäckorna har en passiv brusreduktion och en extremt bra passform.

Men hur låter de egentligen?

Vi kommer så till den kanske viktigaste delen – ljudet. Lurarna ansluter via Bluetooth 5 och stödjer A2DP v1.3, AVRCP v1.5 samt HFP v1.6. När vi ansluter propparna till mobilen, eller en smart klocka, märker vi direkt att det är JBL:s tekniker som trimmat ljudprofilen då vi får en fyllig, tung bas som när vi vrider upp volymen får blodet att pumpa fortare och ökar motivationen när det känns som tyngst.

Men lurarna är så mycket mer än bara tung bas, vi får ett brett mellanregister och klara höga toner som gör att vi kan njuta lika mycket av en fin stråkkvintett. Detta gör att lurarna är perfekta till alla musiktyper när vi tränar så allt vi behöver är att fylla mobilen med listor för uppvärmning, tyngre fysträning, högpulsmusik för intervaller och avslappnande musik för nedvarvning – UA Project Rock True Wireless klarar allt med högsta betyg.

Propparna är även utrustade med tekniker tillverkaren kallar Bionic Hearing och Talkthru, vilket gör att vi med ett tryck på snäckans yttre knapp kan välja mellan två typer av ljudtekniker. Den ena sänker musik och förstärker tal för enklare tillfälliga konversationer, medan den andra behåller musikupplevelsen samtidigt som vi hör omgivningen vilket är lämpligt när vi exempelvis är ute och går i trafiken.

Mikrofonerna borde varit bättre

Finns här då inget dåligt? Vi skulle vilja säga både jo och nej. Rent generellt finns, ur ett träningsperspektiv, inte något att klaga på. Men enhetens integrerade mikrofon kunde varit bättre. Om vi planerar att använda lurarna för att delta i exempelvis ett digitalt möte så finns det bättre lösningar där vår röst fångas upp och omgivande ljud filtreras bort på ett effektivt sätt. Men visst kan vi använda propparna för samtal, ljudet är fullt godkänt, det håller dock inte samma höga klass som övriga delar.

Så det enda vi väntar på nu är att pandemin ska dra undan så att vi kan utmana Dwayne Johnson på riktigt, så att vi kan se om lurarna även kan utföra andra stordåd. Det vill säga, om Dwayne vågar …

JBL – UA Project Rock True Wireless
5 / 6 Betyg
2 200 krPris
För
Perfekt passform som håller snäckorna på plats även under riktigt tuffa träningspass, mycket bra batteritid, snyggt laddfodral, IP-klassade, bra ljud med skönt drivande djup bas, enkel hantering.
Emot
Mikrofonljudet är inte det bästa för konferenssamtal, tyvärr har lurarna i skrivande stund inte stöd för My JBL appen, saknar aktiv brusreduktion.
Rekommenderas till
JBL – UA Project Rock True Wireless är totalt sett de bästa träningslurarna vi har testat och ett givet val för dig som verkligen vill ge allt i alla lägen och miljöer.

SPECIFIKATIONER JBL – UA Project Rock True Wireless

  • Tillverkare: JBL, www.jbl.com
  • Cirkapris:  2 200 kr inkl. moms, 1 760 kr exkl. moms
  • Anslutning: Bluetooth 5
  • Laddning: Fodral – USB Typ-C
  • Batteritid: dryga 10 timmar och 40 timmar med fodral (enligt tillverkare)
  • Elementstorlek: 5,8 mm
  • Ljudprofiler:  A2DP v1.3, AVRCP v1.5, HFP v1.6
  • Kontroller: på snäckorna
  • Vikt: Snäcka, 15 gram, Fodral 117 gram
  • Färg: svart

 

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här