Freebuds Pro är ett par lyxiga lurar med mångsidig aktiv brusreducering. Ja, vi gillar nästan allt med Huaweis true wireless-proppar.

Pro-modellen i Huaweis Freebuds-serie bjuder på en lite lyxigare lösning som nästan för tankarna till företagets samarbete med Porsche. Stommen påminner om den klassiska designen med en vinklad snäcka i örat och en utanpåliggande pinne. Men Pro är så mycket mer på flera sätt.

Freebuds Pro har en perfekt vinkling

Det första vi tänker på när vi tar fram dessa lurar är att de istället för en rund pinne kommer med en mer klosslikande lösning. Detta ger luren ett mer exklusivt utseende samtidigt som det öppnar upp för nya funktioner. Vi kan nämligen både svepa, trycka och hålla två fingrar på sidorna av pinnarna för olika funktioner. Tack vare att flera av dessa kommandon utförs av två fingrar så är risken för att oavsiktligt stänga av musik eller svara på samtal i det närmaste obefintlig.

Kolla även in: Här är de bästa hörlurarna 2019

På pinnens övre kant finner vi själva snäckan som är snett vinklad för att både ge rätt positionering för ljudet in i hörselgången men som även hjälper till att hålla lurarna perfekt på plats även under mer aktiva rörelser. I toppen av snäckan finns en sedvanlig silikonpropp som både hjälper till att stänge ute ljudet och håller lurarna på plats. Totalt sett är komforten på Freebuds Pro riktigt bra och ligger faktiskt någonstans i topp tio-skiktet över alla in-ear-lösningar vi testat.

Nästa stora fördel är anslutnings-kvaliteten. För oavsett om vi har mobilen liggande i väskan bak i bilen eller i träningsväskan när vi är på gymmet och springer, så har vi alltid optimal täckning med bästa samtals- och musikkvalitet. Detta beror till stor del på lösningen med att varje enhet har dubbla bluetooth-antenner vilka samverkar på ett mycket effektivt sätt för att undvika och minimera alla störande omgivande signaler.

Aktiv brusreducering med olika karaktär

På samma sätt jobbar Freebuds Pros tre mikrofoner tillsammans på ett imponerande vis. Detta märks framför allt när vi är ute och springer och samtidigt deltar i ett samtal. För nästan hur vinden än kommer lyckas de yttre mikrofonerna fånga upp dessa störningar och i det närmaste helt eliminera bruset, samtidigt som den inåtriktade mikrofonen fångar upp vår röst för att göra denna tydligare.

Till detta har Huawei även valt att integrera olika former av aktiv brusreducering (ANC), eller som Huawei själva säger, en intelligent dynamisk ANC. Dessa lägen omfattar ett ultra-läge för maximal brusreduktion, ett cozy-läge som är mer lämpat för att filtrera bort sorl och tangentbordstryckningar och likande, ett general-mode som vi använder i vår vardag för att ta bort ljud från trafik eller folksamlingar (när de nu återkommer), samt voice-mode som fångar upp konversationer samtidigt som omgivande störande ljud plockas bort. Vi måste här även tillägga att vi rekommenderar att senaste firmware används, då detta gjorde underverk för framför allt brusreduktionen.

Kraftfullt, rent ljud från Freebuds Pro

Vi fortsätter till ljudet. Enheten har drivenheter på elva millimeter som ger ett rent och klart ljud och som tack vare Huaweis dynamiska equalizer matchar ljudbilden mot omgivande ljud för att i alla lägen ge det ultimata ljudet. Detta omfattar allt från krispiga höga toner, ett brett och välbalanserat mellanregister och framför allt en kraftfull bas som verkligen harmoniserar med övriga delar.

Den stora fördelen när det kommer till ljudet är att Huawei lyckas bygga en ljudbild som låter lika äkta oavsett om vi lyssnar på klassisk musik, pop och rock eller växlar över till ”skrikande” tenorer. Dessutom ger basen filmer och spel en extra stuns vilket är klart trevligt – och då ska vi även tillägga att lurarna går att köpa för under 2000 kronor vilket är klart imponerande.

Huawei Freebuds Pro saknar visserligen IP-klassning men detta tror vi mer är en ekonomisk fråga snarare än att de inte skulle tåla vardaglig användning i alla situationer. För redan under första dagen med lurarna var undertecknad ute och sprang i ösregn utan att detta på något sätt inverkade negativt. Vad vi däremot saknar är stödet för Googles assistent, samt att Huaweis app AI-life inte fungerar till Iphone.

Till en mer positiv avslutning hör batteriet. Vi får här dryga fyra timmar per laddning med full ANC och upp mot sju timmar utan ANC. Vi kan sedan ladda lurarna cirka fyra gånger i fodralet vilket tar ungefär 40 minuter. Fodralet kan i sin tur laddas med en Typ-C-kabel på knappa en timme, eller trådlöst på exempelvis en mobil (som har stöd för det) på knappa två timmar.

Sammantaget ger detta oss Huaweis i särklass bästa trådlösa lurar med ett grymt bra ljud för både musik och samtal, som med mindre justeringar och ett bättre stöd för Apple varit en fullträff.

SPECIFIKATIONER:

  • Tillverkare: Huawei, www.huawei.com
  • ANNONS: Se aktuellt pris på Netonnet
  • Anslutning: Bluetooth v5.2
  • Laddning: Fodral (trådlöst/Typ-C)
  • Batteritid: ca 4-7 timmar och 30 timmar med fodral
  • Brusreduktion: Aktiv och passiv
  • Kontroller: på pinnarna
  • Vikt: Snäcka – 6,1 gram, fodral – 60 gram
  • Färg: Svart, silver
Huawei FreeBuds Pro
5 / 6 Betyg
1 990 krPris
För
Mycket bra passform, snygg design på både lurar och laddfodral, riktigt toppljud, bra brusreduktion, enkel parning och växling mellan enheter, bra prisnivå mycket smart hantering för att isolera samtalsljudet, bra batteritid.
Emot
Vi saknar IP-klassning. Och ett bättre stöd för Apples mobiler hade varit önskvärt.
Rekommenderas till
Vill du ha ett par prisvärda topplurar för både musik, spel, film och framför allt samtal är detta bland det bästa du kan hitta i prisklassen.
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här