Vivaldi 4.0 släpps idag. Inbyggd e-posthantering, kalender och RRS-läsare är några av nyheterna.

Nu kan du skippa både Chrome, Edge och Outlook. Det menar Vivaldi som släpper en ny version av sin webbläsare. Vivaldi 4.0 har både inbyggd e-post, kalender och RRS-läsare. Och inbyggda funktioner för översättning av webbplatser. Den sistnämnda tjänsten tillhandahålls av Lingvanex och hanteras av Vivaldis egna servrar på Island.

Vivaldi uppger att de vill ”bjuda in människor att lämna de giriga, datorhungriga och inlåsta tjänsterna från Google, Microsoft och de andra jättarna”.

– Vi erbjuder en e-postklient, men vi låser dig inte med endast vår e-posttjänst. Du kan få en kalender som bara körs lokalt eller välja att koppla den till Google Kalender eller en annan tjänst. Eller så kan du på ett säkert sätt låta våra servrar översätta de webbsidor du besöker – utan att trafiken är länkad till din profil och sedan säljas vidare på reklambörserna där ute – och utan att ladda ner tillägg, säger medgrundare och CEO Jon von Tetzchner.

Vivaldi Mail, Calendar och Feed Reader är fortfarande i beta. Du kan ladda ned och testa Vivaldi 4.0 här.

Tidigare Vivaldi-nyheter

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här