Det är säkerhet i ett fysiskt mindre format när Kingston lanserar USB-minnet VP50 med hårdvarukryptering och skydd mot Brute Force- och BadUSB-attacker.

Efter att ha lanserat den hårdvarukrypterade USB-hårddisken VP80ES så går Kingston ner i fysisk storlek till ett hårdvarukrypterat USB-minne i form av Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50). Det finns i sex olika minnesstorlekar från 8 upp till 256 gigabyte och är certifierat enligt FIPS 197 med 256-bitars hårdvarukryptering i form av AES i XTS-läge.

Enheten ha stöd för lösenord för administratörer och användare samt även engångslösenord, vilket gör det möjligt för en administratör att återställa användares lösenord så att användaren kan logga in på minnet och komma sin information igen. Efter tio misslyckade inloggningsförsök av en användare blir kontot låst, och tio misslyckade försök att komma åt ett administratörskonto leder till kryptografisk radering av allting på enheten.

VP50 kan även hjälpa till att skydda mot malware genom att både administratörs- och användarkonton kan försättas i Read-Only-läge, så att användaren fortfarande kan komma åt sin information med det blir omöjligt att lagra eller något på enheten.

Kingston IronKey Vault Privacy 50 använder USB 3.2 Gen 1 och kan vid kompatibel anslutning komma upp i läshastigheter på 250 MB/sekund och skrivhastigheter på 180 MB/sekund.

Svenska priser för de olika lagringsstorlekarna finns ännu inte.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här