lördag, september 24, 2022
Hem Taggar Kryptering

Tagg: kryptering

Kingston presenterar USB-minne med FIPS 140-3 Level 3

Det nya hårdvarukrypterade USB-minnet från Kingston först med att erbjuda FIPS 140-3 Level 3.

Kingston lanserar krypterat USB-minne

Det är säkerhet i ett fysiskt mindre format när Kingston lanserar USB-minnet VP50 med hårdvarukryptering och skydd mot Brute Force- och BadUSB-attacker.

Kingston lanserar ny säker SSD

Borttappade eller stulna externa lagringsenheter kan ge allvarliga följder för de drabbade. Det vill Kingston undvika med sin nya externa SSD VP80ES.

Programtips: Finalcrypt 6.8.0

FinalCrypt passar alla som prioriterar säkerhet framför bekvämlighet. Om du behöver skydda dina filer ordentligt, då slår OTP-kryptering (one-time pad) det mesta.

Gisslanprogram har tagit mina bilder

Fråga: Jag hade bilder lagrade på en dator och av någon anledning har de blivit krypterade med RSA-496. Hur får jag tillbaka dem?

Axcrypt är inte säkert

Fråga: Programmet Axcrypt avstannar av olika skäl sin kryptering och alla filer och kataloger ligger därefter öppna och oskyddade.

Snabbguide till GDPR:s grundkrav

Dryga året efter att GDPR började gälla vet fortfarande inte merparten av allmänheten vad den nya lagen innebär för dem. Vi träffar minnestillverkaren Kingston för att höra vad som gäller för dig på individnivå.

Krypterade filer oåtkomliga

Fråga: Efter en krasch blev jag tvungen att installera om Windows, som nu fungerar som det ska igen. Men jag kommer inte åt mina viktiga krypterade filer, som nu är filerna försedda med hänglås. Hur ska jag kunna få tillbaka dem?