Det nya hårdvarukrypterade USB-minnet från Kingston först med att erbjuda FIPS 140-3 Level 3.

Kingston har tillkännagivit sitt nya USB-minne Kingston IronKey Keypad 200 (KP200) som är branschens första USB-minne att erbjuda datasäkerhet i klassen FIPS 140-3 Level 3 (certifieringsprocess pågår i detta nu) och använder hårdvarukryptering i form av 256-bitars XTS-AES. För att göra minnet helt oberoende av operativsystem har det även en batteridriven alfanumerisk knappsats som gör det möjligt att låsa upp minnet med en PIN-kod utan att behöva någon extra mjukvara.

Rent fysiskt skyddas kretsarna av en form av epoxy som enligt Kingston som enligt Kingston ska göra det näst intill omöjligt att nå komponenter utan att skada dem. Dessutom är utsidan skyddad med ett polymerlager som ska förhindra att det går att lyfta fingeravtryck från själva knappsatsen.

Kingston IronKey Keypad 200 har dessutom en inbyggd lösning för att hantera olika PN-koder och gör det därmed möjligt att skapa separata inloggningar för administratörer och användare. Användares koder blir låsta efter tio misslyckade försök varvid bara en administratör kan låsa upp kontot igen. Efter tio misslyckades inloggningar för en administratör raderas innehållet med en kryptografisk lösning som eliminerar alla spår av innehållet.

Enheten har även ett skydd mot skadlig programvara tack vare två olika Read-Only-lägen så att det går att läsa innehållet men omöjligt att skapa nytt eller modifiera innehåll, vilket säkerställer att malware inte kan infektera innehållet.

Kingston IronKey Keypad lanserar i storlekar från 8 till 128 gigabyte, men några svenska priser finns för tillfället inte.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här